Prijsverhoging internet TV bellen en overstappen

Zoals elk jaar het geval is rond deze periode maken de verschillende telecom aanbieders de prijsverhogingen bekend die ze binnenkort gaan doorvoeren voor de internet, bellen en tv abonnementen. Ook dit jaar. Per 1 juli zijn er diverse aanbieders die hun prijzen verhogen. En de verhogingen zijn niet niks. Op jaarbasis gaat u als klant enkele tientallen euro’s meer betalen. Zo ergens tussen de 20 en de 40 euro afhankelijk van uw abonnement en provider. Deze prijsstijging is zowel van toepassing voor nieuwe klanten als voor bestaande klanten. Dat u meer gaat betalen lijkt dan ook niet te ontlopen. Maar als de tarieven verhoogd worden, mag ik dan ook overstappen? Het antwoord daarop is ja dit mag als de tarieven harder stijgen dan de inflatie. In dat geval staat u als klant in uw recht om het abonnement te beëindigen zonder dat daar extra kosten bij komen kijken en kunt u overstappen naar een andere provider.

De prijzen verhogen jaarlijks

Jaar op jaar gebeurd het als we kijken naar de afgelopen jaren: de telecomaanbieders voeren elk jaar een prijsverhoging door. Meestal geven ze daarvoor als reden dat ze willen kunnen blijven investeren in een snellere internetverbinding en om de hoeveelheid data die we met zijn allen gebruiken te kunnen blijven verwerken. Oftewel er zijn investeringen nodig in het netwerk. En aan de andere kant investeren ze in nieuwe programma’s die u op TV kunt kijken die dan nog weer beter aansluiten bij waar u graag naar wilt kijken. Maar 1 ding is zeker: u moet meer gaan betalen. En daarin heeft u eigenlijk geen keuze. Of u ook echt zit te wachten op nog iets sneller internet doet niet ter zake, u krijgt het in sommige gevallen gewoon en u moet maandelijks wat meer gaan betalen. Een paar euro per maand in sommige gevallen. Het klinkt als niet zo heel veel, maar op jaarbasis kan het toch aardig aantikken.

Mogen we overstappen?

Ja dat mag dus als de stijging van de prijzen hoger zijn dan de inflatie, dat is op dit moment het geval bij KPN, XS4ALL en Ziggo. U kunt dan het huidige contract dat u met ze heeft tussentijds kosteloos opzeggen en op zoek gaan naar een andere aanbieder. Maar wat is nu wel de beste aanbieder voor uw situatie? Welk alles in 1 of internet en TV pakket is het goedkoopste? En wat heeft u echt nodig? Als u een wat kleiner zenderpakket neemt of een wat minder snelle internetverbinding dan kunt u aardig wat besparen op uw maandelijkse kosten. Dit kunt u eenvoudig doen door een alles in 1 vergelijking of door internet en tv vergelijken uit te voeren. In een paar tellen ziet u direct wat de beste keuze voor u kan zijn op dit moment.

Wilt u meer weten? Bekijk dan ook eens deze pagina’s: