SBS9 bij UPC en Ziggo in basispakket

SBS9 logo3 december 2014 – De nieuwe zender SBS9 gaat vanaf 1 januari uitzenden en is vanaf het begin bij UPC, Ziggo, Online.nl en CanalDigitaal te bekijken. SBS9 is naast SBS6, Net5 en Veronica de vierde zender van SBS Broadcasting.

SBS9 komt beschikbaar in het digitale basispakket van deze aanbieders. SBS9 is een zender die zich vooral richt op het uitzenden van films en series uit Nederland en buitenland. Elke dag heeft SBS9 een ander thema. En elke avond om 20.30 uur zenden ze een film uit. De thema’s zijn:

  • Maandag: variatie
  • Dinsdag: komedie
  • Woensdag: actie
  • Donderdag: drama
  • Vrijdag: familie
  • Zaterdag: spanning
  • Zondag: romantiek

Oftewel voor iedereen zit er gedurende de week wel een leuke film of serie tussen. Er zijn samenwerkingen afgesloten met verschillende grote Amerikaanse partijen, waaronder Disney, Warner en Universal. Er zullen zowel nieuwe series, zoals Blue Bloods, bestaande series (The Good Wife) en herhalingen van Nederlandse series te zien zijn, zoals Danni Lowinski.

SBS9 is vanaf dag 1 te zien in 60% van de Nederlandse huishoudens. Er is echter nog niet helemaal zeker of SBS9 ook vanaf 1 januari 2015 direct te zien is voor de klanten van Online.nl en CanalDigitaal. Zij maken namelijk gebruik van de aanvoer van KPN. En KPN biedt de zender niet vanaf dag 1 aan. SBS Broadcasting verwacht in de eerste 3 maanden van 2015 ook contracten te sluiten met de overige aanbieders.

Opening SBS9
SBS9 begint op 1 januari om 12.00 uur. Er wordt gestart met een filmmarathon, met o.a. de films Seabiscuit, Runaway Bride en Hereafter. In de laatst genoemde film speelt Matt Damon de hoofdrol, geregisseerd door Clint Eastwood.

Zenderplek
De nieuwe zender SBS9 komt niet op voorkeuzeplek 9 in uw zenderlijst. Bij UPC komt het op 23, bij Ziggo op 28 en bij CanalDigitaal op 13.

Wilt u vanaf dag 1 deze nieuwe zender ontvangen? Dan kunt u wellicht het beste overstappen naar UPC of Ziggo.

Wilt u eerst de pakketten van Ziggo nog onderling vergelijken? Dat kan ook op deze website: