Snelheid internet minder belangrijk

3 september 2017 – Veel Nederlanders vinden een snelle internetverbinding steeds minder belangrijk. Dit blijkt uit een onderzoek uitgevoerd door Telecompaper.

Op dit moment vindt slechts 10 procent van de deelnemers aan het onderzoek een internetsnelheid van minimaal 100 Mb/s om te downloaden belangrijk. Zo’n 4 jaar geleden lag dit percentage nog op 25%. En dat is een flinke daling. Niet alleen op downloadsnelheid, maar ook op uploadsnelheid is men minder eisend geworden. Slechts 8 procent van de ondervraagden vindt dit belangrijk. Dat is de helft minder dan 4 jaar geleden.

Hoe komt dat? Dat is niet exact te verklaren. Maar een goede mogelijkheid is dat het aantal abonnementen met een hoge internetsnelheid sowieso al flink is verhoogd. Er zijn nog maar weinig internetabonnementen en huishoudens die een ‘slechte’  internetsnelheid hebben. En het verschil tussen snel en sneller merkt men niet of men irriteert zich er in ieder geval niet aan. Waardoor men nu minder kritisch is in het onderzoek. Hierdoor lijkt er minder behoefte aan sneller internet.

Uit het onderzoek kwam ook naar voren dat we nu met zijn allen vooral de betrouwbaarheid van de verbinding het belangrijkste vinden. Want wat is er nu irritanter dan een wegvallende internetverbinding. We zijn tenslotte met zijn allen ‘always on’  als het gaat om internet. 44% van de Nederlanders vindt de betrouwbaarheid dan ook het belangrijkste. 37% heeft aangegeven dat ze vooral de prijs belangrijk vinden om een overweging te maken om over te stappen. In Nederland wordt hier dan ook hard op geconcurreerd. De duurdere aanbieders zoals Ziggo en KPN hebben dan ook vaak last van NLE, Tele2 en T-Mobile.

Wilt u meer informatie over de abonnementen van deze aanbieders? Dat kan op deze website: