Snelste internet abonnement

25 oktober 2014 – Bent u op zoek naar het snelste internet abonnement van dit moment? Dan bent u hier op de juiste plek. De snelste van dit moment is UPC. Maar we vergeleken er meerdere. In totaal 5, waarvan we dan ook een Top 5 maakten. Hieronder vindt u de resultaten daarvan.

  • UPC – 200 Mb/s downloaden en 20 Mb/s uploaden
  • KPN – 80 Mb/s downloaden en 8 Mb/s uploaden
  • Vodafone – 80 Mb/s downloaden en 8 Mb/s uploaden
  • Online.nl – 50 Mb/s downloaden en 5 Mb/s uploaden
  • Telfort – 50 Mb/s downloaden en 5 Mb/s uploaden

UPC
UPC biedt een internet only abonnement aan voor €55 per maand. Hiervoor krijgt u maar liefst een downloadsnelheid van 200 Mb/s en 20 Mb/s als uploadsnelheid. Dit internet pakket is daarmee zeer geschikt als u veel online tv wilt kijken, of veel download (muziek/films). Daarnaast profiteert u van 500.000 WifiSpots en online TV kijken via de Go-app (gratis) op zo’n 15 TV zenders. Zowel binnen- als buitenshuis.
Huidige actie: geen.

KPN
KPN biedt een los internet abonnement aan voor €52,50 per maand. Hiervoor krijgt u aanzienlijk wat minder snelheid dan bij UPC, maar alsnog krijgt u hiermee 80 Mb/s om te downloaden en 8 Mb/s om te uploaden. Als u op zoek bent naar een hoge snelheid omdat er bij u thuis veel gebruik wordt gemaakt van internet, dan is dit pakket uitermate geschikt.
Huidige actie: gratis installatie + geen eenmalige activatiekosten t.w.v. €35 + eerste 3 maanden €10 korting.

Vodafone
Vodafone biedt ook een los internet abonnement aan met 80 Mb/s downloadsnelheid en 8 Mb/s uploadsnelheid. Maar Vodafone is aanzienlijk goedkoper dan KPN. Bij Vodafone kost dit internetpakket namelijk slechts €30. Dat scheelt €22,50 per maand met KPN. Op jaarbasis is dit zelfs €270. Veel geld. En bij Vodafone profiteert u van het gemak waarmee u eventueel zelfs maandelijks alsnog TV en telefonie kunt aanzetten als dat later alsnog nodig is.
Huidige actie: geen.

Online.nl
Online.nl biedt met haar zwaarste internet pakket een internetsnelheid van 50 Mb/s down en 5 Mb/s upload. Dit losse internet abonnement kost €29,95 per maand. Een scherpe prijs, maar bij Vodafone krijgt u meer snelheid voor hetzelfde geld.
Huidige actie: 12 maanden €20 korting + geen aansluitkosten t.w.v. €29,95.

Telfort
Telfort levert net als Online.nl een snelheid van 50 Mb/s om te downloaden en 5 Mb/s om te uploaden. Telfort doet dit echter wel tegen een scherper tarief. De maandelijkse kosten komen op €26. Hiermee is Telfort € 3,95 goedkoper. Op jaarbasis is dat €47,40. Bij Telfort profiteert u bovendien van het betrouwbare netwerk van KPN.
Huidige actie: gratis monteur.

In onderstaande tabel hebben we deze pakketten nog eens overzichtelijk voor u neergezet.

Aanbieder Kosten p/maandEenmalige KostenInternetsnelheid
(Mb/s)
WifiSpots 
UPC€55€29200 down 20 upJaMeer info alles in 1 Tele2
KPN€52,50€3580 down 8 upJaMeer info alles in 1 Online.nl
Vodafone€30€67,5080 down 8 upNeeMeer info alles in 1 Stipte
Online.nl€29,95€29,9550 down 5 upNeeMeer info alles in 1 Telfort
Telfort€26€3050 down 5 upNeeMeer info alles in 1 Vodafone

Conclusie

In deze vergelijking gingen we op zoek naar het snelste internet abonnement. En dat wint UPC met vlag en wimpel. Ze bieden verreweg het snelste internet met 200 Mb/s down en 20 Mb/s up.

Vervolgens zijn er twee aanbieders die 80 Mb/s down en 8 Mb/s uploadsnelheid bieden. Vodafone eindigt hierbij boven KPN. Dit komt met name doordat Vodafone standaard elke maand veel goedkoper is dan KPN. Wel heeft KPN een aantrekkelijke actie op dit moment.

Tot slot nog een strijd om plek 4 en 5 tussen Online.nl en Telfort. Zonder acties wint Telfort deze strijd. Simpelweg omdat Telfort normaliter goedkoper is en gebruik maakt van het betrouwbare KPN netwerk. Maar Online.nl heeft momenteel zo’n scherpe actie dat zij op plek 4 eindigen. Bij Online.nl krijgt u namelijk €240 korting op uw abonnement en betaalt u de eenmalige aansluitkosten ook niet. Daardoor heeft u 12 maanden lang 50 Mb/s down- en 5 Mb/s uploadsnelheid voor slechts €9,95.

Wilt u eerst de internet abonnementen van de aanbieders nog verder onderling vergelijken? Dat kan ook op deze website: