Software update voor de Horizon Mediabox van Ziggo

20 oktober 2015Ziggo begint de komende dagen met het uitrollen van de nieuwe software voor de Horizon mediabox. Tv kijken wordt hierdoor nog makkelijker en leuker. Het gaat om de software update 3.3. Maar wat verandert en verbeterd er dan? U leest het hier.

Hoeveel ruimte is er nog vrij
U kunt na deze update zien hoeveel procent van de harde schijf van de Horizon Mediabox al gebruikt is. Hierdoor kunt u eenvoudig en snel zien of het al nodig is om de schijf een beetje op te schonen of dat u nog makkelijk uw favoriete programma’s van deze week op kunt nemen. Hoe kunt u het zien?
Heel eenvoudig:

 1. Druk op de PVR knop rechtsonder op uw afstandsbediening
 2. Rechtstonder in beeld ziet u het percentage dat in gebruik is.

Navigatie
Maar er is nog meer in deze software update. Zo komt er een betere menunavigatie. Met één druk op de knop komt u in het menu van de Horizon Mediabox. En dit menu is nog nog overzichtelijker gemaakt door Ziggo. Zo hebben ze er voor gezorgd dat het hoofdmenu niet meer verdwijnt na een paar seconden. Ook heeft Ziggo de volgorde aangepast. Hierdoor staan de veelgebruikte opties nu vooraan in het menu. En tot slot, bij opties waarbij u kunt kiezen uit meerdere opties staat nu een vinkje om aan te geven welke keuze er voor u actief is.

Doorspoelen
Ook het doorspoelen is na de update eenvoudiger en beter gemaakt. Met de pijltjes toetsen kunt u nu zowel vooruit als achteruit spoelen. Ook is het mogelijk om zelf in te stellen hoeveel seconden per druk op de knop er gespoeld mag worden. De snelheid is dus helemaal naar uw eigen wens in te stellen. Dit doet u als volgt:

 1. Druk op de menuknop op uw afstandsbediening
 2. U gaat naar opties
 3. U selecteert voorkeursinstellingen en drukt vervolgens op OK.
 4. U selecteert Vooruitspoelen of Achteruitspoelen en drukt op OK.

Zoeken
Ook de zoekfunctie is aangepakt. Zo kunt u makkelijker zoeken naar een on demand film of tv-serie. U zoekt direct op een trefwoord en kunt vervolgens de resultaten nog verder personaliseren op Genre of Kanaal. Dit doet u als volgt:

 1. Druk op de menuknop van uw afstandsbediening
 2. U gaat naar zoeken
 3. U drukt op OK.

Beschikbaar
Op het moment van schrijven is de software update al beschikbaar in Brabant en Limburg.
Binnenkort is de update ook beschikbaar in Drenthe, Flevoland, Friesland, Gelderland, Groningen, Noord-Holland, Overijssel, Utrecht, Zeeland en Zuid-Holland.

Hoe moet u de update installeren?
Daar hoeft u weinig voor te doen, want de software update 3.3 wordt automatisch geïnstalleerd. Wilt u dit handmatig doen? Dat kan ook. Dit is wel pas mogelijk zodra de update beschikbaar is voor uw provincie:

 1. Zet uw Horizon Mediabox 2 minuten aan en daarna op stand-by
 2. Wacht 15 minuten en zet hem vervolgens weer aan.
 3. De nieuwe update wordt geïnstalleerd.

Meer informatie over de update
Wilt u meer informatie? Ga dan naar de website van Ziggo.