Stipte biedt gesproken ondertiteling aan

30 januari 2015Stipte biedt vanaf vandaag een speciale audiomogelijkheid aan waarbij de ondertiteling van TV-programma’s wordt voorgelezen. Deze nieuwe dienst heet ‘Gesproken Ondertiteling’ en is volledig gratis voor klanten die met ITV Family gebruik maken van de interactieve diensten van Stipte. De dienst is vooral bedoeld voor visueel gehandicapten die moeite hebben met buitenlandse talen en kijkers met een leesbeperking, waaronder dyslectici. Het volgen van TV-programma’s is voor mensen die slecht of niet kunnen zien erg lastig. De ondertiteling is dan vaak niet of nauwelijks te volgen. Stipte biedt deze mensen nu toch de mogelijkheid om programma’s beter te kunnen volgen.

Gesproken Ondertiteling is in eerste instantie beschikbaar op de HD-kanalen van NPO 1, 2 en 3. Het is te beluisteren zonder aanpassing van de TV-ontvanger. Via het extra kanaal van de HDTV-uitzending wordt de ondertiteling gesproken door een zeer goed verstaanbare computerstem. Huisgenoten kijken en luisteren daarbij mee met de gesproken ondertiteling.

Wilt u ook gebruik maken van deze dienst maar bent u nog geen klant van Stipte? Ga dan naar de website van Stipte voor meer informatie.

Bron: Stipte