Stopt Ziggo met analoge zenderaanbod

15 augustus 2017 – Stopt Ziggo met het analoge zenderaanbod? Dat is een vraag waarop vandaag deels een antwoord bekend is geworden. Nadat eerder Caiway bekend maakte dat ze het analoge zenderaanbod gaan uitschakelen volgen er langzaam meer aanbieders die hierover iets bekend maken. Delta stopt volgend jaar met het analoge zenderaanbod in Zeeland. Maar wat gaat Ziggo doen?

Als eerste is het belangrijk om even stil te staan bij het waarom. Dat is eenvoudig. Ziggo kan de bandbreedte goed gebruiken om onder andere sneller internet te gaan leveren via het nieuwe DOCSIS3.1. Dit is een techniek die het mogelijk maakt om internetsnelheden te leveren tot maar liefst 1 GB/s. Dat is flink sneller dan de huidige maximale internetsnelheid. Maar die ruimte moet wel ergens gecreëerd worden. Het verkleinen of het verwijderen van het analoge aanbod is hiervoor wel een optie.

Dit alles komt zo ineens aan het licht omdat Liberty Global, de moeder van Ziggo, na Zwitserland nu ook in Duitsland en Oostenrijk stopt met analoge TV zenders door te geven. Ziggo zelf heeft laten weten dat zij op dit moment nog geen concrete plannen hebben, maar dat ze het wel aan het onderzoeken zijn. Wat ze daarbij precies onderzoeken is niet bekend. Ziggo biedt in het voormalig UPC gebied zo rond de 30 analoge zenders aan. In het voormalige Ziggo gebied ligt dit aantal op 25 analoge TV-zenders.

Ziggo kan ook kiezen voor een tussenstap. Dat zou bijvoorbeeld kunnen betekenen dat ze eerst terug gaan naar 15 analoge TV zenders. Dit is namelijk een wettelijk verplicht minimum voor een kabelbedrijf als zij analoge TV aanbieden aan haar klanten.

Analoge TV is steeds minder populair, maar toch kijken er nog iets meer dan een half miljoen klanten bij Ziggo naar het analoge kanaal op hun primaire TV toestel. Daarnaast zijn er ook nog heel wat klanten die naast hun primaire toestel in de huiskamer (waar ze digitale TV kijken) nog wel in de slaapkamer naar analoge TV zenders kijken. De oplossing voor Ziggo is dus nog niet zo eenvoudig.

Wilt u meer informatie? Ga dan naar de website van Ziggo

Wilt u meer informatie over de abonnementen? Dat kan ook hier: