T-Mobile en Ziggo groeien

11 april 2019 – Er is weer een update beschikbaar over de ontwikkelingen in de breedbandmarkt. Uit onderzoek van marktonderzoeksbureau Telecompaper blijkt dat de breedband internet markt vorig jaar, in 2018, weer met 1,1% is gegroeid. Dit betekent dat er in Nederland nu 7,5 miljoen aansluitingen zijn voor breedband internet. De grootste winnaars van deze groei zijn T-Mobile en Ziggo. KPN en Tele2 zagen echter een daling in het aantal klanten.

Juist deze internetaansluitingen zijn belangrijk voor de telecomaanbieders. Vooral in een tijd waarin we met zijn allen gemiddeld steeds minder televisie kijken en dus de televisieaansluitingen ook minder belangrijk worden voor de telecomaanbieders. Des te meer mensen ze weten te binden met een internetverbinding des te langer is dit toekomstbestendig voor ze. Want we kijken nu eenmaal graag naar onze favoriete programma’s op een moment dat het ons uit komt en dat doen we allemaal online via een snelle internetverbinding. In deze strijd zijn Ziggo en KPN grote concurrenten van elkaar. Uit dit onderzoek blijkt dat Ziggo het aantal verkochte internet abonnementen zag stijgen met ruim 51.000 stuks en dat KPN het zag dalen met 15.000 stuks. Een flink verschil tussen beide aanbieders. Ziggo was niet de enige die een stijging wisten te realiseren, ook T-Mobile Thuis deed goede zagen op het gebied van internet. Zij zagen maar liefst 50.000 nieuwe klanten voor internet thuis. Daartegen over stond wel een daling van 21.000 bij Tele2, dat sinds eind 2018 onderdeel van T-Mobile is.

In totaal groeide de omzet in de breedbandmarkt met 4,9%. Dit komt met name door de prijsverhogingen en deels door de groei van het aantal abonnementen.

Welk type verbinding groeit het hardste? Kabel is nog steeds de meest gebruikte technologie als het gaat om breedband. Ruim 3,47 miljoen aansluitingen maken hiervan gebruik in Nederland. Een groei van 1,5% ten opzichte van een jaar eerder eind 2017. Glasvezel is het afgelopen jaar flink gegroeid, namelijk met 6,9%. Hiermee komt het op 1,23 miljoen aansluitingen. DSL zag een daling van 1,6%, maar heeft nog altijd 2,8 miljoen aansluitingen in Nederland.

Wilt u meer weten over de internet abonnementen van Ziggo en T-Mobile? Ga dan naar de website van Ziggo of naar de website van T-Mobile. Wilt u meer weten over de abonnementen? Dat kan ook gewoon hier: