T-Mobile neemt Tele2 over

17 december 2017 – Afgelopen vrijdag kondigde T-Mobile aan dat ze Tele2 in Nederland overnemen. T-Mobile betaalt in totaal 190 miljoen euro voor de overname van het Nederlandse deel van Tele2. De merken zullen uiteindelijk samen verder gaan onder het merk T-Mobile en h ebben in totaal in Nederland ruim 4,5 miljoen klanten. Door het samengaan kunnen deze bedrijven beter concurreren met KPN en Ziggo. Sterker nog, ze denken hiermee de markt in Nederland serieus open te kunnen breken en vinden dat KPN en VodafoneZiggo veel te lang vrij spel hebben gehad. Hier bent u als klant de dupe van geweest.

Van de 4 grote telecomaanbieders blijven er dus nog maar 3 over. Een aantal jaar geleden waren er ook 3 en vond het kabinet met minister Kamp dat er te weinig concurrentie was en dat er een vierde partij bij moest komen, maar het bleek dat er eigenlijk geen ruimte is voor een vierde partij als deze ook op een gezonde wijze wil acteren in de markt. De vraag is wel of we er met zijn allen echt beter van worden, want toen KPN, T-Mobile en Vodafone de dienst uitmaakte in Nederland op het gebied van telecom moest u als klant wel weer aansluitkosten betalen en werd onbeperkt internet voor slechts tien euro ook weer afgeschaft. Wat het nu zal gaan brengen is dus even afwachten. 1 ding is zeker, bij T-Mobile en Tele2 zullen ze eerst moeten gaan integreren. En ook bij Vodafone en Ziggo is dit proces gaande. Vanuit dit perspectief lijkt KPN een grote kanshebber om de winnaar te worden. Maar de tijd zal het uitwijzen.

Wat zijn de voordelen en nadelen voor mobiele bellers?

Voor de mobiele bellers zijn er zowel voordelen als nadelen voor deze fusie. Op het vlak van mobiele telefonie zijn Tele2 en T-Mobile namelijk concurrenten van elkaar geweest de afgelopen maanden. Deze 2 gingen vooral de strijd met elkaar aan op het gebied van onbeperkt internet tegen een hele scherpe prijs. Bij T-Mobile kost dit abonnement u 35 euro per maand. En bij Tele2 kost dit abonnement u slechts 25 euro per maand. Hiermee heeft Tele2 ongetwijfeld veel nieuwe klanten gekregen de afgelopen maanden. Maar nu gaan de 2 dus samen onder het merk T-Mobile. Het risico is dan ook dat het abonnement en aanbod van Tele2 op een gegeven moment zal gaan verdwijnen.

Maar er is ook goed nieuws, want Tele2 heeft de laatste jaren een eigen 4G netwerk gebouwd en T-Mobile is het afgelopen jaar uitgeroepen tot provider met het beste mobiele netwerk. Dit kan dus alleen nog beter worden als de twee samen gaan werken.

Uiteraard zullen T-Mobile en Tele2 ook allerlei voordelen gaan creëren als u als klant zowel een abonnement voor alles in 1 thuis als mobiele telefonie gaat combineren bij de aanbieder. Maar dit doen KPN en VodafoneZiggo ook al. Dus de vraag is of dat echt meer voordeel gaat opleveren voor u als consument. De tijd zal het gaan leren..

Gaat de fusie tussen T-Mobile en Tele2 door?

Dat is nog niet zeker. Doordat er nu 3 hele grote spelers ontstaan is er ook een risico dat de fusie wordt afgekeurd. Hier zal de Europese commissie zich over moeten gaan buigen de komende periode. We gaan dat natuurlijk voor u in de gaten houden.

Wilt u meer weten? Ga dan naar de website van T-Mobile of Tele2. Wilt u meer weten over de huidige abonnementen van deze aanbieders? Dat kan ook hier: