UPC lanceert Phone app

UPC Phone app15 april 2014 – Nadat Ziggo vorige week Bapp introduceerde, lanceert UPC deze week onverwachts ook een app uit voor Apple iOS en Android waarmee klanten via een wifi verbinding kunnen bellen met hun vaste telefoonlijn tegen de kosten van een vaste telefoon.

Ziggo begon vorige week met een test onder 3000 klanten. Deze klanten kunnen via een app voor hun smartphone of tablet bellen met hun vaste telefoonlijn. UPC heeft deze week onaangekondigd en zonder grootse media-aandacht de UPC Phone app gelanceerd. Deze app van UPC heeft exact dezelfde functionaliteit als Ziggo Bapp. Als u klant bent van UPC dan kunt u de app eenvoudig downloaden en eenvoudig inloggen met uw gegevens van ‘Mijn-UPC’. Hierna kunt u ook bellen via uw tablet of smartphone met uw vaste nummer.

In de App Store van Apple meldt UPC dat het ook gaat om een test en dat deze versie van de app tijdelijk beschikbaar is, maar alle klanten van UPC mogen meetesten.

Via Wifi(Spots) of 3G/4G
Eerder startte UPC al met de uitrol van de WifiSpots. De WifiSpots zorgen ervoor dat u als klant van UPC op vele plaatsen via een Wifiverbinding tegen de goedkope tarieven naar mobiele en vaste nummers in het binnenland en buitenland kunt bellen. Dit is overigens ook mogelijk met alle andere wifi-verbindingen. Als u als klant van UPC op vakantie gaat, betekent dit dus dat u in het buitenland tegen Nederlandse tarieven via de UPC Phone app kunt bellen, maar ook gebeld kan worden. Mocht u geen Wifi-verbinding hebben dan springt de app automatisch over op het gebruiken van de 3G of 4G verbinding. Zodra er weer Wifi-verbinding beschikbaar is dan wordt deze uiteraard gebruikt. De UPC Phone app werkt op tablets en smartphones, ook als deze niet over een SIM-kaart beschikt.

Maximaal 3 gebruikers
Als u 1 vaste telefoonlijn heeft dan kunt u deze door maximaal 3 gebruikers van de UPC Phone app laten koppelen aan hun apparaat. Ook kunt u de voicemail van uw vaste telefoonlijn op uw smartphone of tablet terugluisteren.

De UPC Phone-app werkt op iPhone 3GS en hoger. En ook op de iPad, iPad mini en iPod Touch in combinatie met iOS 4.3 of hoger.

Alles in 1 pakket
Wilt u straks ook gebruik maken van UPC Phone app? Dan kunt u gemakkelijk en voordelig kiezen voor een alles in 1 pakket van UPC. Zo belt u straks ook buiten de deur met de telefonie uit uw gunstig geprijsde alles in 1 pakket.

Wilt u eerst de pakketten van UPC onderling vergelijken? Dat kan ook op deze website: