UPC mag Ziggo overnemen

27 augustus 2014 – Het even geduurd, maar de Europese Commissie heeft eindelijk een uitspraak gedaan over de fusie tussen UPC en Ziggo. De eigenaar van UPC is Liberty Global. Liberty Global wil Ziggo in zijn geheel overnemen en daarna UPC en Ziggo samenvoegen zodat deze door kunnen gaan onder de naam Ziggo.

De twee bedrijven zijn in Nederland momenteel actief in verschillende regio’s. De Europese Commissie vreesde dat er een te machtige speler zou ontstaan op het gebied van telecommunicatie en televisie als de twee samengaan. Maar de Europese Commissie heeft de overname nu wel goedgekeurd.

Er zijn wel twee voorwaarden gesteld aan de overname. En dat is dat Liberty Global het filmkanaal Film1 moet verkopen en dat het bedrijf concurrenten zoals Netflix toegang blijft garanderen tot haar netwerk. Door de samenvoeging van Ziggo en UPC ontstaat er een bedrijf dat qua aantal telefoon-, televisie- en internetaansluitingen in Nederland vergelijkbaar is met de marktleider KPN.

Er is uiteraard nog niks bekend over hoe de alles in 1 pakketten van Ziggo er na de overname uit gaan zien. De basispakketten verschillen namelijk best wel op verschillende punten. Zo biedt UPC momenteel 50 Mb/s downloadsnelheid en Ziggo 30 Mb/s. Ook biedt UPC iets meer TV zenders, 70 ten opzichte van 60 bij Ziggo. En biedt UPC 1 TV zender meer aan in HD kwaliteit. Qua prijs ontlopen de pakketten elkaar momenteel nauwelijks. Het verschil is slechts €0,95 per maand. Zodra hier meer over bekend is brengen we u natuurlijk op de hoogte.