UPC reduceert analoge zenders

24 juli 2014UPC wijzigt per september 2014 het analoge zenderpakket en geeft vanaf dan nog 30 analoge kanalen door. Dit betekent dat er in veel gebieden 1 of 2 zenders verdwijnen. In de meeste gevallen is dat de zender Brava NL.

De 30 zenders die UPC nog overhoudt analoog is eigenlijk in vergelijking met bijvoorbeeld Ziggo nog vrij veel. De zenders die verdwijnen zijn door UPC zelf gekozen, aangezien er geen programmaraad meer is die bepaalde zenders kan afdwingen. In de meeste gevallen verdwijnt daarom de zender Brava NL Klassiek, maar in Rotterdam verdwijnt ook de zender TVE Internacional en in Amsterdam verdwijnt ook TV5 Monde Europe. UPC ziet het aanbod van analoge zenders als aanvullende dienst en heeft aangegeven dit zeker tot 2017 te blijven doen als aanvulling op het digitale aanbod. Het volledige overzicht van zenders is te vinden op de site van UPC.

Aantal radiozenders blijft gelijk
Het radiopakket bij UPC via FM wijzigt niet qua grootte. Er vindt wel 1 wijziging plaats. In de regio Rotterdam-Rijnmond en Zuid-Holland-Zuid vervalt de zender RTBF Internationale omdat UPC dat kanaal gaat inzetten om de multiculturele zender Radio Brasa door te geven. Deze radiozender is Nederlandstalig en bericht over het multiculturele leven in Rotterdam en draait met name Caribische en soulmuziek.

Wilt u de pakketten van UPC onderling vergelijken? Dat kan ook op deze website:

Bron: UPC