UPC verdubbelt uploadsnelheid

8 juli 2014UPC gaat de uploadsnelheid van veel klanten verdubbelen. Dit heeft UPC vandaag bevestigd aan Tweakers. UPC start vandaag met de uitrol, die in totaal enkele weken zal duren. Het is de bedoeling dat aan het einde van de maand alle klanten van UPC de dubbele uploadsnelheid hebben.

Als klant hoeft u niks te doen om een dubbele uploadsnelheid te verkrijgen. UPC verstuurt zogeheten bootfiles in batches richting de modems. De verdubbeling is overigens geheel gratis.

Na het doorvoeren van de verhoging heeft u als klant van UPC een uploadsnelheid die een tiende bedraagt van de downloadsnelheid. Dit betekent dat als u een abonnement heeft met een downloadsnelheid van 120 Mbps dat de uploadsnelheid straks 12 Mbps zal bedragen. Momenteel is de downloadsnelheid in dat geval 6 Mbps. Klanten met 200 Mbps downloadsnelheid krijgen 20 Mbps uploadsnelheid.

Door het uitvoeren van deze verhoging komt UPC meer in lijn met de concurrentie. Verschillende aanbieders boden al een uploadsnelheid van een tiende aan van de downloadsnelheid. Dit zijn onder andere Online.nl, Telfort, Ziggo en XS4ALL.

Als u klant bent van UPC en al voldoet aan de nieuwe verhouding van 10:1 dan blijft uw abonnement ongewijzigd. Een overzicht van de wijziging vindt u in onderstaande tabel.

PakketSnelheid voor verhogingSnelheid na verhoging
Alles in 1 Basis50 down
2,5 up
50 down
5 up
Alles in 1 Power120 down
6 up
120 down
12 up
Alles in 1 Extra Power200 down
10 up
200 down
20 up

Bent u nog geen klant van UPC? Sluit dan nu een alles in 1 pakket af bij UPC en profiteer van onder andere de versnelde uploadsnelheid.

Wilt u de pakketten van UPC onderling vergelijken? Dat kan ook op deze website: