UPC WifiSpots

13 maart 2014 – UPC breidt het aantal WifiSpots elke dag verder uit. Zo zijn de WifiSpots nu ook in Noord-Holland beschikbaar voor klanten van UPC.

Wat is een WifiSpot?
Grats-WifiSpotsAls u klant bent van UPC en in uw abonnement internet heeft bij UPC dan beschikt u over WifiSpots. Een WifiSpot is een plek waar u gratis over internet beschikt. Het aantal WifiSpots breidt zich elke dag verder uit. In totaal zijn er straks 500.000 van deze gratis plekken in Nederland waar klanten van UPC op internet kunnen. U moet hiervoor eenmalig inloggen. Vervolgens krijgt u automatisch verbinding met het gratis netwerk als het beschikbaar is. Dit is uitermate handig voor uw smartphone, tablet en laptop.

Maximum aantal apparaten
Als u klant bent van UPC en gebruik wilt maken van de WifiSpots dan kan dat met maximaal 3 apparaten. Per WifiSpot is er maximaal plek voor 5 apparaten die toegang krijgen tot het internet. Deze 5 apparaten kunnen van verschillende gebruikers zijn. Als er een zesde apparaat wordt aangemeld dan krijgt deze een melding dat er geen verbinding mogelijk is.

Hoe zit het met de sterkte van het signaal en de beveiliging?
Uw eigen internetverbinding van UPC en de WifiSpot is van elkaar gescheiden. Elke verbinding heeft namelijk een eigen signaal. Hierdoor merkt u er niks van als iemand gebruik maakt van uw WifiSpot. Dit werkt nu ook al zo. U hoeft hiervoor niks opnieuw in te stellen. Uw internetsnelheid gaat daardoor ook niet omlaag als er één of meerdere andere UPC klanten gebruiken maken van uw WifiSpot. Dit geldt ook voor de beveiliging.

Automatisch het sterkste signaal
Uw tablet, smartphone of laptop kiest automatisch voor het sterkste internetsignaal. Als u thuis bent dan is dat altijd uw eigen verbinding van uw abonnement bij UPC. Maar als u buiten de deur bent, bijvoorbeeld bij vrienden of familie, dan wordt er automatisch verbonden met het sterkste signaal. Dit kan ook de WifiSpot van de buren zijn. Hierdoor heeft u altijd het snelst beschikbare internet dat voor handen is.

WifiSpots uitschakelen
Wilt u als klant van UPC niet dat andere gebruik kunnen maken van uw WifiSpot? Dan kunt u dit eenvoudig uitzetten. U kunt dit doen in de inlog omgeving van UPC, ook wel ‘Mijn UPC’ genoemd. Als u WifiSpots uitschakelt dan kunt u zelf ook geen gebruik maken van WifiSpots bij bijvoorbeeld vrienden of familie.

Alles in 1 pakket UPC
Bent u overtuigd van de voordelen van de WifiSpots van UPC en wilt u dit ook? Dan kunt u eenvoudig en voordelig kiezen voor een alles in 1 pakket of een 2 in 1 pakket van UPC. De WifiSpots maken dan automatisch en gratis onderdeel uit van uw abonnement.