Wat is KPN Fon?

Wat is KPN Wifi met Fon in een notendop? Hiermee krijgt u toegang tot meer dan 17 miljoen Wifi-Hotspots. Niet alleen in Nederland, maar wereldwijd

Maar hoe werkt dat? Eigenlijk is het heel eenvoudig. Doordat u zelf een klein beetje van uw Wifi verbinding deelt met uw omgeving krijgt u toegang tot 17 miljoen hotspots verspreid over Nederland en de rest van de wereld. In Nederland zijn er namelijk een heleboel mensen die ook een klein beetje van hun Wifi ter beschikking stellen aan hun omgeving. En daar kunt u dan weer gebruik van maken als u daar in de buurt bent. Zo kunt u gebruik maken van Wifi op treinstations, in winkelcentra, in restaurants en bij mensen/vrienden/kennissen thuis. Dat is nog eens makkelijk toch?

Is KPN Wifi met Fon veilig?
Het delen van een stukje Wifi is hartstikke veilig! KPN werkt hiervoor samen met Fon. Fon is een internationaal bedrijf dat in heel veel landen zorgt voor Wifi hotspots. KPN werkt samen met deze partij. Zij hebben veel ervaring en zorgen ervoor dat het veilig is.

Ook zult u zich afvragen of u iets merkt van het delen van een stukje Wifi. Maar u merkt daar niks van. U kunt gewoon gebruik blijven maken van internet zoals u altijd al gewend bent.

De voordelen van KPN Wifi met Fon:

 • Wifispots beschikbaar in Nederland en in het buitenland.
 • Via een app kunt u zoeken naar de Wifi hotspots die u vervolgens meteen kunt gebruiken.
 • U kunt gratis gebruik maken van KPN Fon als u een alles in 1 of internetabonnement heeft bij KPN.

KPN Wifi met Fon instellen
Wilt u gebruik maken van KPN Wifi met Fon? Dat is zo geregeld. In slechts 2 stappen:

 1. Maak een account aan en deel uw modem.
  Een account aanmaken kunt u alleen thuis doen als u verbonden bent met het Wifi-modem van KPN. Standaard staat uw modem ingesteld voor Fon. Maar als u het wilt nakijken of wilt wijzigen, logt u dan in op uw modem thuis.
  Heeft u nog geen account? Dan kunt u dat aanmaken op de website van KPN.
 2. Download de app en GO.
  KPN heeft een speciale app om te zoeken naar KPN wifi hotspots. Log in met uw gebruikersnaam en wachtwoord. U moet vervolgens eenmalig verbinding maken met het Wifi netwerk KPN Fon bij uw Wifi-instellingen. Daarna zal de app automatisch inloggen. Elke keer als u bij een KPN wifi netwerk bent zal er automatisch verbonden worden.

Meer informatie?
Wilt u meer informatie over KPN Fon of bent u nog geen klant bij KPN, maar wilt u meer informatie over de alles in 1 pakketten van KPN of internetabonnementen? Zodat u vervolgens ook kunt profiteren van de voordelen van Fon? Ga dan naar de website van KPN.