Wat is Viaplay?

Viaplay is een videostreamingsdienst die vanaf 1 maart 2022 in Nederland actief is. Viaplay is onderdeel van de Nordic Entertainment Group. Een bedrijf uit Zweden. In Noord-Europa zijn ze al hele wat jaren actief, maar nu komen ze dus ook naar Nederland met een uniek aanbod. Sport is één van de grootste pilaren van Viaplay, maar ze bieden ook films en series aan. Eén van de belangrijkste redenen waarom we het nu in Nederland over Viaplay hebben is de Formule 1. Ze hebben namelijk voor de komende 3 jaar: 2022, 2023 en 2024 de live uitzendrechten gekocht van Formule 1 in Nederland. Dat betekent dat ze alle F1-races, kwalificaties en trainingen live gaan uitzenden. Maar Viaplay biedt meer aan dan Formule 1. Je zit er ook goed voor: internationaal topvoetbal uit Engeland en Duitsland, dartwedstrijden (PDC toernooien), MMA vecht wedstrijden, vrouwenvoetbal, Pool en Snooker, maar je vindt er ook series en films. In Nederland hebben ze een samenwerking met Ziggo en met KPN. Daar lees je in dit artikel meer over.

Wat is een streamingdienst?

Laten we eerst kijken naar wat streaming is. We hebben het hier over het streamen van media (films, series, tv-programma’s). Voorheen moest je alle media downloaden naar je eigen computer om het te kunnen bekijken of fysiek kopen (zoals op een DVD). Maar met streaming komt de media niet echt op je computer terecht. De media blijft op een server staan, maar je kunt het wel bekijken op een device naar jouw keuze zoals jouw televisie, computer, laptop, tablet of smartphone.

Formule 1 kijken bij Viaplay

Wilt u zien hoe de kersverse wereldkampioen Max Verstappen het in het seizoen 2022 gaat doen in de F1? En wilt u dat allemaal live volgen? Dan heeft u een Viaplay abonnement nodig. Ziggo Sport zal nog wel analyses en het Ziggo Sport Cafe met Rob Kamphues en Robert Doornbos blijven uitzenden, maar de live uitzendingen zijn alleen nog maar bij Viaplay beschikbaar. De NOS heeft de samenvattingen rechten gekocht, dus daar kan je na afloop van de race nog wel de samenvatting zien.

Wat kost Viaplay?

Een regulier Viaplay abonnement kost 13,99 euro per maand als je deze rechtstreeks aanschaft bij Viaplay. Dat is 167,88 euro per jaar. In Nederland heeft Viaplay deals met Ziggo en KPN. Wat kost Viaplay bij Ziggo? Wat kost Viaplay bij KPN? Check de Viaplay aanbiedingen hieronder.

Viaplay aanbiedingen

Bij de Viaplay lancering horen natuurlijk diverse mooie aanbiedingen, hierdoor kunt u de eerste tijd Viaplay kijken met korting. We zetten de opties voor u op een rijtje:

  • Bij Viaplay zelf kunt u nú voor 99 euro het eerste jaar klant worden. Dat is een mooie welkomstkorting van 92,88 euro. Na 12 maanden gaat u de dan geldende prijs per maand betalen.
  • Bij KPN hebben ze verschillende aanbiedingen; bestaande klanten kunnen Viaplay abonnement afsluiten voor 9,99 euro per maand. Dat is 119,88 euro per jaar. Bent u nog geen KPN klant en wilt u een nieuwe klant worden bij KPN? Dan kunt u als welkomstcadeau kiezen voor verschillende opties, waaronder: 9 maanden gratis Viaplay én 3 maanden korting op uw reguliere internet en TV abonnement. Profiteer nu van deze KPN Viaplay aanbieding!
  • Bij Ziggo maken ze geen onderscheid tussen bestaande en nieuwe klanten en hebben ze als aanbieding: betaal de eerste 4 maanden 5 euro per maand (20 euro totaal dus). Na deze 4 maanden gaat u 9,99 euro per maand betalen. Profiteer nu van deze Ziggo Viaplay aanbieding!

Veelgestelde vragen over Viaplay

Waar is Viaplay actief?

Viaplay was al actief in Zweden, Denemarken, Noorwegen, Finland, Ijsland, Estland, Letland en Litouwen. Vanaf 2022 breiden ze uit naar Nederland, de Verenigde Staten en Polen.

Hoe kun je Viaplay kijken?

Viaplay wordt beschikbaar gesteld op meerdere platformen en devices. Denk hierbij aan smartphone, tablet-apps voor Android en iOS, maar ook aan apparaten zoals Apple TV, Google Chromecast, Smart-TV, PC en Mac.

Wat kun je kijken met Viaplay?

Met de app van Viaplay kun je eenvoudig kijken naar alle media, content die ze aanbieden. Met behulp van de app kijk je eenvoudig en snel naar Formule 1, sport, films en series. Dit kun je doen vanaf jouw mobiele telefoon, tablet, pc of laptop, ook is het mogelijk om te streamen naar jouw tv met hulp van Google Chromecast of Apple TV.

Welke sporten heeft Viaplay?

Natuurlijk Formule 1, maar dat is niet alles. Er is namelijk heel veel sport te zien bij Viaplay, zoals voetbal uit Duitsland en Engeland, darten (PDC wereldkampioenschap), vechtsport uit de MMA, damesvoetbal. Maar er is niet alleen sport te zien, ze hebben ook internationale films en series waar je naar kunt kijken met een Viaplay abonnement.

Hoeveel kanalen heeft Viaplay?

Viaplay is geen televisiekanaal, maar een streamingdienst. Het is in feite een app, vergelijkbaar met Videoland, Netflix, Spotfiy, Amazon Prime, Disney Plus. Via het platform van Viaplay kun je direct aanklikken wat je wilt kijken: sport, films, series.

Waar kijk je Formule 1?

Vanaf 2022 kijk je Formule 1 live bij Viaplay. De Formule 1 trainingen, kwalificaties en wedstrijden zijn in 2022 t/m 2024 alleen nog maar live te zien via de nieuwe streamingdienst Viaplay in Nederland.

Waar heeft Viaplay samenwerkingen mee?

Op dit moment heeft Viaplay in Nederland samenwerkingen met KPN en met Ziggo. Hierdoor is het mogelijk om deze dienst eenvoudig toe te voegen aan jouw internet en TV abonnement.