Wat kost Internet en TV?

22 augustus 2014 – Bent u op zoek naar een pakket met Internet en TV (ook wel 2 in 1 pakket genoemd) en wilt u weten wat u dat gaat kosten? Dan bent u op deze pagina op het juiste adres. Internet en TV wordt door u aanbieder maandelijks aan u gefactureerd. De verschillen tussen de verschillende aanbieders lijken hierdoor over het algemeen klein. Toch kan het op jaarbasis aanzienlijk schelen als u voor een goedkoop abonnement kiest. Om u beter inzicht te geven in de verschillen hebben we dit voor u uitgerekend. In onderstaande tabel ziet u de kosten per maand en per jaar. Om het verschil zo duidelijk mogelijk te maken zijn ook de eenmalige kosten meegerekend in de kosten op jaarbasis. Er is hierbij gerekend met de prijzen van vandaag en het goedkoopste beschikbare pakket per aanbieder.

AanbiederAbonnementskosten per maand
Eenmalige kosten
Totale kosten eerste jaar
Tele2€ 33€ 20€ 416
Telfort€ 34,50€ 30€ 444
Ziggo€ 39,95n.v.t.€ 479,40
UPC€ 41,50€ 29€ 527

Zoals u in bovenstaande tabel goed kunt zien kan het verschil in kosten behoorlijk oplopen op jaarbasis. Het verschil tussen Tele2 en UPC is namelijk €111.Het verschil tussen deze twee aanbieders en pakketten zit hem in de aangeboden internetsnelheid. Zo heeft UPC standaard 50Mb/s downloadsnelheid en Tele2 slechts 20Mb/s. Daarnaast biedt UPC in standaard 70 TV zenders waarvan 15 HD en Tele2 levert er standaard 80 waarvan 3 in HD. Het is daarom belangrijk om vooraf goed na te denken over wat u belangrijk vindt aan het pakket. Is dat een hoge internetsnelheid? Of juist heel veel TV zenders?

Internet en TV met gratis bellen

Niet alle aanbieders bieden u een pakket met alleen Internet en TV aan. Er zijn ook aanbieders die bijvoorbeeld het abonnement op bellen er gratis bij doen en daardoor alleen nog maar alles in 1 pakketten aanbieden. Dit zijn: KPN, Online.nl en Stipte. In onderstaande tabel hebben we ook voor deze pakketten uitgerekend wat deze kosten op jaarbasis. U hoeft ten slotte niks te doen met het ‘bellen’ dat er bij deze pakketten gratis bij zit.

AanbiederAbonnementskosten per maand
Eenmalige kosten
Totale kosten eerste jaar
KPN€ 45n.v.t.€ 540
Online.nl€ 36€ 29,95€ 461,95
Stipte€ 36,53€ 24,95€ 463,31

Als u deze aanbieders vergelijkt met de aanbieders uit de bovenste tabel dan ziet u dat Online.nl qua prijs in de top 3 valt. Het kan dan ook zeker het overwegen waard zijn om een alles in 1 pakket van Online.nl te nemen. Het alles in 1 pakket van Online.nl heeft namelijk een downloadsnelheid van 30Mb/s en een uploadsnelheid van 3Mb/s en biedt standaard 60 TV zenders aan waarvan 21 in HD. Het 2 in 1 pakket (Internet en TV) van Tele2 biedt daarentegen 20Mb/s downloadsnelheid en 2 Mb/s uploadsnelheid. En in totaal 80 TV zenders waarvan 3 in HD.

Gaat u een 2 in 1 of alles in 1 pakket bestellen?
Controleert u dan altijd zelf nog even goed de actuele prijs. Dit artikel is geschreven op 22 augustus 2014. Wij doen onze uiterste best om alle prijzen en informatie juist te vermelden. Mochten er toch fouten in zitten, dan kunnen hier geen rechten aan ontleend worden en zijn wij hiervoor niet aansprakelijk.