Ziggo als eerste met RTL en OUT TV zenders in HD

30 november 2017Ziggo is de eerste Nederlandse aanbieder van traditionele TV kijken die nu ook de tv-zenders RTL Crime, RTL Telekids, RTL Lounge en OUT TV in HD-kwaliteit beschikbaar stelt voor haar klanten. Hiermee blijft Ziggo werken aan de eerdere belofte die ze deden om de HD zenders verder en verder uit te breiden. Dit doet Ziggo door de SD varianten van de HD zenders dan niet meer aan te bieden. Zo krijgen ze namelijk bandbreedte beschikbaar die ze weer kunnen opvullen met HD zenders. Voor iedereen een win-win situatie dus.

Maar hiermee heeft Ziggo dus wel een primeur te pakken. Ze zijn de eerste in Nederland die alle zenders van RTL in het zenderaanbod hebben zitten in HD kwaliteit, want de zenders RTL 4, RTL 5, RTL 7, RTL 8 en RTL Z waren natuurlijk al te zien. Daar zijn dan sinds nu de zenders RTL Crime (kanaal 120), RTL Lounge (kanaal 140), RTL Telekids (kanaal 312) en OUT TV (kanaal 129) bijgekomen. Al deze zenders zijn standaard onderdeel van het Ziggo Movies & Series XL abonnement. OUT TV is ook beschikbaar in het gay-lifestyle abonnement.

Voorsprong op KPN

Met deze ontwikkelingen is Ziggo nu KPN voor. Bij KPN is het aanbod van Interactieve TV in HD kwaliteit op dit moment nog minder groot. En de zenders die ze aanbieden bieden ze met een lagere bandbreedte aan. In theorie dus ook met een iets mindere kwaliteit van kijken. Via glasvezel heeft KPN het beter voor elkaar en bieden ze de 10 populairste zenders wel in gelijke bandbreedte aan als bij Ziggo.

Wilt u meer informatie? Ga dan naar de website van Ziggo.

Wilt u meer weten over de abonnementen van Ziggo en KPN? Dat kan ook hier:
Ziggo alles in 1
KPN alles in 1
Ziggo internet en TV
KPN internet en TV
Ziggo of KPN?