Ziggo analoge TV stopt

10 maart 2018Ziggo gaat binnenkort beginnen met het uitschakelen van analoge TV. Hiermee komt er een einde aan het analoog naar TV-zenders kijken. Voor deze hele operatie neemt Ziggo ruim de tijd, maar binnen 2 jaar is het dan echt een feit.

Het uitschakelen van analoge TV gaat in fases. Dat gaat Ziggo per regio aanpakken. Er wordt gestart met de regio Capelle aan den IJssel, maar tegelijkertijd gaan ook de gemeentes Zevenhuizen, Nieuwerkerk aan den IJssel, Moerkapelle, Alblasserdam en Bergschenhoek meteen mee en wordt ook daar analoge TV meteen gestopt. Dit gaat Ziggo vervolgens doorvoeren in fases per regio door het hele land waar ze klanten hebben. In totaal zal het maximaal 2 jaar gaan duren. Ziggo had er ook voor kunnen kiezen om het aanbod van analoge zenders af te bouwen, maar daar kiezen ze dus niet voor. Als het analoge zenderaanbod bij u is uitgeschakeld kunt u geen enkele tv zender meer analoog bekijken. Het hele zenderaanbod gaat in zijn geheel uit. U kunt nog wel op de huidige manier naar analoge radio via FM blijven luisteren van Ziggo.

Over op digitale TV

Digitale TV is eigenlijk de nieuwe standaard bij Ziggo. Dit is voor iedereen die klant is bij Ziggo beschikbaar, maar nog lang niet iedereen maakt er ook al gebruik van. Het grootste deel wel. Als u dat al doet dan verandert er voor u niks, dus dat is lekker makkelijk. Als u tot nu toe analoog naar de TV via het kabelnetwerk van Ziggo kijkt dan moet u wel gaan overstappen naar digitale tv. Maar dat hoeft u niet allemaal alleen te doen, Ziggo gaat u daarbij helpen. Als het zover is dat u over moet dan wordt u eerst ruim van tevoren geinformeerd door Ziggo. Lukt het u niet om zelf alles opnieuw in te stellen, dan stuurt Ziggo iemand bij u langs. Een monteur zorgt er dan voor dat alles weer voor u werkt. Als uw televisie niet geschikt is voor digitale ontvangst dan krijgt u van Ziggo gratis een digitale tv decoder waarmee alleen naar het ongecodeerde digitale zenderaanbod gekeken kan worden. Heeft u er meerdere nodig, omdat u ook in de slaapkamer een TV heeft, dan kunt u de extra decoders tegen een scherpe prijs aanschaffen. Zo probeert Ziggo toch met u mee te denken.

Vernieuwing

Het uitfaseren van analoge TV biedt ruimte voor nieuwe technologie, wat dacht u bijvoorbeeld van DOCSIS 3.1 en 4K ultra hd. Deze nieuwe technieken zorgen ervoor dat u op een nog mooiere manier naar uw series en programma’s kunt kijken en nog sneller kunt gaan internetten. En dat is wel zo prettig. De internetsnelheden kunnen daarbij gaan oplopen tot maar liefst 1 Gb/seconde. En hoe lekker zou dat zijn? Nooit meer traag internet.

Wilt u meer weten over de uitfasering van analoge TV? Of wilt u weten wanneer uw regio aan de beurt is? Neem dan een kijkje op de website van Ziggo. Wilt u meer weten over de abonnementen van Ziggo? Dat kan ook hier: