Ziggo: de cijfers over 2016

19 februari 2017Ziggo maakte afgelopen week wat cijfers bekend over het afgelopen jaar. Het afgelopen jaar zijn er in totaal ruim 110.000 klanten vertrokken bij Ziggo van de in totaal 4 miljoen klanten. Dit is iets minder dan 3% van de klanten die hun ‘geluk’ ergens anders gingen zoeken als het ging om internet, bellen en tv diensten. De concurrent KPN kreeg er juist klanten bij. Dat veel mensen een overstap van Ziggo naar KPN hebben gemaakt lijkt dan ook echt zo te zijn. Terug naar Ziggo.

In het laatste kwartaal van 2016 deed de aanbieder het wel een stuk beter dan daarvoor. Ze kregen er 56.000 internetklanten bij, maar ook 12.000 vaste bellers. Het aantal klanten met een abonnement op televisie daalde nog wel, namelijk met 17.000. Maar dit is wel de laagste daling in een kwartaal sinds half 2014.

De overall omzet van Ziggo daalde in het 4e kwartaal van het jaar 2016 met 1,8 procent naar 622 miljoen euro. Over het hele jaar gezien was er ook sprake van een omzetdaling.

Verhogen maandlasten
Om de negatieve trend van vertrekkende klanten te lijf te gaan heeft Ziggo het afgelopen jaar van alles in gang gezet. Zo hebben ze een eigen sportzender, Ziggo Sports, gelanceerd, waar u als klant onder andere exclusief kunt kijken naar live Formule 1 met Max Verstappen, maar ook de TV pakketten zijn vernieuwd. En zo is Ziggo exclusief de eigenaar van de rechten van de zender HBO. En natuurlijk waren er de nodige kortingsacties om nieuwe klanten te werven. Dit heeft wel enigszins geholpen, want er zijn de laatste maanden minder klanten vertrokken. De trend gaat dus enigszins de goede kant op. Maar de klanten betalen ook steeds meer voor hun huidige abonnement. Dit heeft te maken met prijsverhogingen, maar ook omdat de klanten meer diensten afnemen. Gemiddeld betaalt u als klant bij Ziggo €46,18 per maand. En dat is ongeveer €1,20 meer per maand dan een jaar geleden. Op jaarbasis is dat een verschil van €14,40.

Horizon Box
De Ziggo Horizon Mediabox heeft nog een wat slecht imago uit de tijd van UPC. Maar de cijfers zeggen momenteel dat het beter gaat. Van de 3,4 miljoen digitale TV kijkende klanten bij Ziggo gebruiken er zo’n 1,1 miljoen de Ziggo Horizon Box. De Ziggo Horizon Box heet tegenwoordig gewoon de Ziggo Mediabox. Ook het aantal gebruikers van Replay TV is gestegen naar 784.000.

Wilt u meer informatie over Ziggo? Ga dan naar de website van Ziggo.

Wilt u meer informatie over de abonnementen of vergelijken met andere pakketten? Dat kan ook op deze website: