Ziggo gaat analoge TV niet uitfaseren in 2017

23 februari 2017Ziggo heeft aan TotaalTV laten weten dat ze voorlopig nog geen plannen hebben om in 2017 analoge TV te gaan uitfaseren. In het laatste kwartaal van 2016 is het aantal analoog kijkende TV klanten van Ziggo gedaald. Het gaat hierbij om een daling van 34.300 analoge TV kijkers. Hiermee komt het aantal Ziggo analoge TV kijkers momenteel op zo’n 637.400. Deze daling is niet iets van de laatste tijd, maar is eigenlijk structureel te noemen. Maar Ziggo heeft toch aangegeven dat ze voorlopig nog geen concrete plannen hebben om dit in 2017 te gaan uitfaseren.

Waarom niet? Er zijn een heleboel huishoudens die bijvoorbeeld in de woonkamer digitaal TV kijken, maar in de slaapkamer nog analoog. In totaal zijn er dus nog wel meer huishoudens die gebruik maken van een analoge TV verbinding. Maar de aantallen die geteld worden kijken naar de huishoudens waar het belangrijkste toestel in huis gebruik van maakt. Digitaal of analoog.

Wel heeft Ziggo een traject ingezet, waarbij ze vanaf maart, bandbreedte gaan besparen. Dit gaat ze doen door te starten met het uitfaseren van MPEG2. Uiteindelijk gaan alle zenders dan aangeboden worden in MPEG4, wat zorgt dat er uiteindelijk alleen nog maar HD-kwaliteit geleverd wordt. Hiervoor heeft u als klant een HD-kabeldecoder nodig. Alle in bruikleen geleverde decoders van Ziggo zijn daarvoor geschikt heeft Ziggo laten weten.

Wilt u meer informatie? Ga dan naar de website van Ziggo.

Wilt u meer informatie over de abonnementen van Ziggo? Dat kan ook hier: