Ziggo glasvezel

Ziggo glasvezel: hoe zit dat precies? U leest het hier allemaal. Check meteen hoe snel Ziggo internet bij u thuis kan zijn. Nú tijdelijk met SUPER hoge korting! Vul uw postcode en huisnummer in en zie hoe vliegensvlug Ziggo internet bij u thuis kan zijn.


Doe de Ziggo postcodecheck om te kijken wat Ziggo op uw adres kan leveren. Ziggo is echt bijna overal in Nederland verkrijgbaar met heel snel internet. Doe de check en zie direct het actuele Ziggo aanbod bij u thuis en profiteer van de welkomst aanbieding van dit moment.

Ziggo glasvezel netwerk

Bent u op zoek naar een nieuw internetabonnement en overweegt u daarbij glasvezel van Ziggo? Dan moeten we u misschien een beetje teleurstellen. Ziggo glasvezel wordt helaas niet aangeboden door deze provider. Het netwerk van Ziggo bestaat voor een groot deel wel uit glasvezel, maar het mag officieel geen glasvezel abonnement voor thuis genoemd worden. Dit komt doordat Ziggo geen glasvezel levert tot de woning. Dit is ook wel bekend als ‘fiber tot he home’ of ‘FttH’. Andere providers zoals KPN, T-Mobile en Online.nl doen dit wel en hebben officieel glasvezel internet. De kabel van de centrale tot uw huis is bij Ziggo een coaxkabel. Maar u kunt voor snel internet nog steeds terecht bij Ziggo. U krijgt dan eigenlijk een soort ‘Ziggo glasvezel en coax netwerk’. En dat is razendsnel. Want Ziggo Internet Giga levert momenteel zelfs een downloadsnelheid van 1.000 Mb/s, en daarmee doen ze niet onder voor officieel glasvezel internet.

Ziggo alles in 1

Ook al is er geen Ziggo glasvezel alles in 1 abonnement, u kunt bij deze aanbieder wel terecht voor lekker snel internet met een hoge kwaliteit. U krijgt namelijk gewoon een internetsnelheid van maximaal 1000 Mb/s om te downloaden en 50 Mb/s om te uploaden met Ziggo Giga. En dat is gewoon erg snel. Oftewel Ziggo is een uitstekende keuze als het gaat om super snel internet. U kunt rekenen op een scherpe prijs, interessante aanbiedingen voor nieuwe klanten. Maar er is nog meer. Want wat dacht u van: wifi hotspots door het hele land, een prima klantenservice, veel tv-zenders, TV gemist, online tv kijken, een mediabox, extra zenderpakketten en nog veel meer.

Ga naar de website van Ziggo

Glasvezel of kabel?

Kiest u voor Ziggo? Dan heeft u dus helaas geen glasvezel, maar kabel. Wat is het verschil tussen glasvezel en kabel? Eigenlijk is dat heel eenvoudig. Glasvezel is stabieler, betrouwbaarder en sneller. Maar wat merkt u daar concreet van? U heeft waarschijnlijk minder storingen, maar u kunt vooral net zo snel uploaden als downloaden en dat merkt u direct. Zo heeft u bij Ziggo bijvoorbeeld een downloadsnelheid van 1000 Mb/s, maar ‘slechts’ een uploadsnelheid van 50 Mb/s. Dat is 20x zo langzaam. En met een glasvezelverbinding zou u dat niet hebben. Daar gaat uploaden net zo snel als downloaden. Dit wordt ook wel een symmetrische snelheid genoemd

Maar er is nog iets meer, op dit moment worden er met glasvezel verbindingen ook eerder hogere snelheden bereikt. Zo kunt u bijvoorbeeld bij KPN al heel eenvoudig een abonnement afsluiten met 500 Mb/s up én down.

Ga naar de website van KPN

Ziggo glasvezel postcodecheck

Wilt u weten waar u allemaal glasvezel kunt krijgen? Maak dan gebruik van de glasvezel postcode check. Zo ziet u meteen welke aanbieders er bij u allemaal glasvezel internet kunnen leveren.

Naar de glasvezel postcode check

Ziggo glasvezel alternatieven

Is er al glasvezel internet beschikbaar op uw adres? En wilt u niet wachten op officieel Ziggo glasvezel? Bekijk dan zeker eens de mogelijkheden die er zijn als het gaat om glasvezel providers. Met glasvezel vergelijken vindt u heel snel het goedkoopste glasvezel internet of de beste glasvezel provider voor bij u thuis. Glasvezel internet hoeft helemaal niet duur te zijn.

Meer informatie

Wilt u meer informatie over de abonnementen van enkele aanbieders met of zonder glasvezel? Dat kan ook op deze website: