Ziggo HD kwaliteit verbeterd

5 juni 2018Ziggo heeft pas geleden de beeldkwaliteit van de HD zenders verder verbeterd. Dit hebben ze gedaan door de bandbreedte te verhogen. De verbetering is van toepassing voor de belangrijkste HD-zenders in het TV aanbod van Ziggo. De hogere bandbreedte zorgt voor een betere beeldkwaliteit. Oftewel nog prettig naar de TV zenders kijken omdat het beeld nog scherper is.

Wat heeft Ziggo gedaan?

Ziggo is gestopt met het gebruiken van VBR. Dat is een techniek waarbij er op een slimme manier wordt berekend hoeveel bandbreedte een zender nodig heeft aan de hand van het aantal uitgezonden beelden. Heeft een TV zenders minder bewegende beelden? Dan kan de bandbreedte ook omlaag. Heeft een TV zender veel beeldwisselingen? Dan is er een hogere bandbreedte nodig. Denk hierbij bijvoorbeeld aan voetbalwedstrijden of andere sportuitzendingen. Door het gebruiken van VBR liep de gemiddelde bandbreedte per zender naar 6 tot 8 Mbit/s. Maar wat hebben ze nu gedaan? Ze hebben de bandbreedte van enkele zenders zoals FOX, National Geographic en Discovery verhoogd naar 11 Mbit/s. En dat resulteert dus in nog mooiere beelden.

De 20 belangrijkste TV-zenders van Ziggo krijgen nu een bandbreedte van 10 tot 12 Mbit/s. Dit kunnen ze doen omdat ze vorig jaar zijn overgestapt van MPEG2 naar MPEG4.

Hoe doet de concurrent KPN het? Zij geven alleen de 10 belangrijkste zenders door met een glasvezelverbinding met een hogere bandbreedte. Bij Ziggo kunt u dus naar meer zenders in een hogere kwaliteit kijken op dit moment. We verwachten dat het antwoord van KPN ongetwijfeld niet lang op zich zal laten wachten.

Wilt u meer weten? Ga dan naar de website van Ziggo.
Wilt u meer weten over de abonnementen van Ziggo? Dat kan ook hier: