Ziggo internet snelheid fors verhoogd

25 maart 2019 – Bent u klant bij Ziggo? Dan hebben we zeer goed nieuws voor u! Ziggo gaat namelijk de internetsnelheden van haar abonnementen verhogen met 25%. En daar profiteert iedereen van: bestaande klanten en nieuwe klanten! In totaal gaan ruim 2,4 miljoen consumenten en ruim 130.000 bedrijven profiteren van deze verhoging van de internetsnelheid van Ziggo. Voor u als consument kan de maximale snelheid oplopen tot maar liefst 500 Mb/s. Voor zakelijke klanten is er 600 Mb/s mogelijk. Ziggo begint in april met het uitrollen hiervan. In sommige gebieden is het wellicht nog niet meteen mogelijk dat de snelheid verhoogd wordt. Dit heeft te maken met het uitschakelen van de analoge TV om meer bandbreedte vrij te spelen om u vervolgens te kunnen voorzien van sneller internet. Ziggo is hier al een tijdje mee bezig en pakt dit regio voor regio aan. Maar sneller internet komt er dus sowieso aan als u klant bent bij Ziggo. Over hoeveel verhoging van snelheid hebben we het dan?

Ziggo voor consumenten

De internetsnelheid van het Ziggo alles in 1 start of het Ziggo internet en tv start pakket gaat omhoog van 40 / 4 Mb/s (downloaden en uploaden) naar 50 / 5 Mb/s. Het Ziggo alles in 1 Complete pakket en het Ziggo internet en TV pakket gaan van  200 / 20 Mb/s naar 250 / 25 Mb/s. Tot slot gaat het Ziggo alles in 1 Max en het Ziggo internet en tv Max pakket gaat van 400 / 40 Mb/s  naar 500 / 40 Mb/s. Forse verhogingen dus qua downloaden. Het uploaden wordt soms ook wat verhoogd, maar wel iets beperkter.

Ziggo Zakelijk

Ook de zakelijke Ziggo abonnementen gaan omhoog qua snelheid. Het Start pakket gaat niet omhoog en blijft 60 / 10 Mb/s, maar het Compleet pakket gaat van 250 / 40 Mb/s naar 300 / 40 Mb/s. En het Ziggo Max pakket gaat van 500/50 Mb/s naar maar liefst 600 / 50 Mb/s.

Per wanneer wordt de Ziggo snelheid verhoogd?

Ziggo wil iedereen op 15 april – waar mogelijk – omzetten naar de hogere internetsnelheid. Het kan echter nog wel een week of 4 duren voordat het voor iedereen ook echt te merken is dat ze een snellere verbinding hebben. Wat kunt u eraan doen om dit te versnellen? Haal op 15 april 2019 even de stroom van uw modem af en doe die er vervolgens weer op. De verhoogde snelheid is dan waarschijnlijk sneller geactiveerd en merkbaar.

Gigabit 2022

De huidige internetsnelheid verhoging is nog niet alles, want Ziggo heeft nog de ambitie om de snelheid nog verder te verhogen. Ze willen proberen om in heel Nederland in 2022 via de kabel maar liefst een snelheid van 1 gigabit te kunnen leveren. Momenteel wordt dit al getest in Utrecht, hier is het al vanaf 2020 mogelijk lijkt het. Maximaal 2 jaar later wil Ziggo dit uitrollen in de rest van ons land. Dit hangt samen met DOCSIS 3.1 waar Ziggo mee bezig is.

Worden de prijzen ook hoger?

Op dit moment worden de prijzen niet aangepast, aldus Ziggo. Maar de kans is natuurlijk wel aanwezig dat Ziggo, net zoals elk jaar, rond juni / juli de prijzen wel zal verhogen en dan ook zal aangeven dat dit komt door de verhoging van de snelheid van het internet.

Wilt u meer weten? Ga dan naar de website van Ziggo.
Wilt u meer weten over de abonnementen van Ziggo? Dat kan ook hier: