Ziggo MediaBox Next

9 maart 2019Ziggo lanceert de Ziggo Mediabox Next. Maar wat is dit precies voor MediaBox en wat voor nieuwe dingen brengt deze mediabox allemaal? Wij zetten het voor u op een rijtje.

Vorig jaar werd de nieuwe box al aan de media gepresenteerd. De mediabox is grotendeels gebaseerd op de Virgin v6, een 4K ontvanger die in het Verenigd Koninkrijk al langer in gebruik is. Met de MediaBox Next vervangt Ziggo de MediaBox XL die sinds september 2012 in gebruik is genomen en toen nog werd gelanceerd onder UPC. Met de nieuwe Ziggo MediaBox Next is het mogelijk om naar 4K content/programma’s te kijken van Netflix en Youtube. Ziggo gaat nog geen nieuwe aparte 4K zenders aanbieden op hele korte termijn, later mogelijk wel natuurlijk.

De nieuwe Ziggo MediaBox Next kan ook gewoon gebruikt worden door Ziggo klanten die geen 4K televisie hebben. U hoeft dus geen 4K televisie te hebben wilt u gebruik kunnen maken van de MediaBox Next van Ziggo. U kunt er zowel HD, SD kwaliteit mee bekijken. De lineaire zenders zijn dus ook gewoon via deze mediabox te zien. Wel is de MediaBox Next een stuk sneller en verbruikt hij minder stroom. Dit komt door het verwijderen van de harde schijf die nog wel fysiek aanwezig was in zijn voorganger, namelijk de MediaBox XL. Programma’s worden voortaan opgenomen in de cloud, waardoor het mogelijk is om meer programma’s tegelijkertijd op te nemen. Ook is het mogelijk en nieuw om de box te bedienen met uw stem want hij heeft spraakbediening.

Maar dat is nog niet alle vernieuwing bij Ziggo. Want er komt ook een verbeterde versie van Ziggo GO. De nieuwe app wordt ook wel de Ziggo GO 360 app genoemd. Omdat het vanaf nu mogelijk is om op te nemen in de cloud kunt u deze opgenomen programma’s ook terugkijken via uw mobiele telefoon of tablet via de Ziggo GO app. In het nieuwe TV portaal worden de MediaBox Next en de Ziggo GO applicatie dan ook meer met elkaar geintegreerd. Qua lay-out en look and feel gaan ze er ook meer hetzelfde uit zien, dit komt het gebruikersgemak voor u als Ziggo klant ten goede.

Wanneer komt de Ziggo MediaBox Next?

Dat is nog niet precies bekend, maar Ziggo gaat binnenkort beginnen met de uitrol naar alle klanten. Op dit moment is een groep test klanten al in het bezit van de Next. Ziggo heeft hiervoor zelf de klanten geselecteerd die hiervoor in aanmerking kwamen, het had geen zin om hiervoor contact op te nemen met de klantenservice.

Wilt u meer informatie? Ga dan naar de Ziggo website.
Wilt u meer informatie over de Ziggo abonnementen? Dat kan ook hier: