Ziggo moet netwerk openstellen

27 februari 2018Ziggo moet haar netwerk gaan openstellen voor concurrenten. Tenminste dat vindt de Autoriteit Consument & Markt (ACM). En als het aan ACM ligt dan gaat dat binnen 6 maanden gebeuren. Waarom wil de ACM dat? De ACM vindt dat door de fusie van Ziggo en UPC en later de fusie tussen Vodafone en Ziggo leidt tot een partij met aanzienlijke macht in de markt. En om de markt wel voldoende concurrerend te houden vinden ze dat Ziggo het netwerk moeten openstellen voor de concurrentie. Dit zou ervoor moeten zorgen dat de prijzen voor de diensten omlaag gaan voor consumenten en bedrijven.

Concreet betekent dit dus dat ook andere bedrijven internet, bellen en televisie kunnen aanbieden via het netwerk van Ziggo.

Tot nu toe moet alleen KPN haar netwerk openstellen voor de concurrentie. Maar na een recent onderzoek in de markt vindt de ACM dus dat Ziggo dat ook moet doen omdat ze zo hard zijn gegroeid.

Het besluit dat nu is genomen is nog niet definitief. Er is nu een periode van 6 weken waarin telecombedrijven de tijd krijgen om te reageren. In de zomer volgt er waarschijnlijk pas een definitief besluit van de ACM. Waardoor het mogelijk pas aan het einde van het jaar werkelijkheid wordt, afhankelijk van het definitieve besluit.

KPN heeft hierop gereageerd door te laten weten dat ze vinden dat netwerken hun netwerk moeten openstellen voor concurrenten als dat op vrijwillige basis gebeurd. Zij vinden het dan ook niet nodig dat de ACM partijen hiertoe gaat dwingen.

Wilt u meer weten? Ga dan naar de website van Ziggo.
Wilt u meer weten over de abonnementen van Ziggo of KPN? Dat kan ook hier: