Ziggo: nog geen 4K Ultra HD

13 november 2017 – Het lijkt erop dat de kans niet zo groot is dat Ziggo nog dit jaar 4K Ultra HD aan gaat bieden. Eerder in 2017 liet Ziggo nog voorzichtig merken dat het misschien voor het einde van het jaar zou gaan gebeuren, maar dat lijkt nu niet het geval meer te zijn.

Zoals u waarschijnlijk weet is Ziggo onderdeel van Liberty Global. In andere landen in Europa bieden zij al via een nieuwe Horizon 4K decoder Ultra HD TV aan. Tot zover gaat het goed, maar de Ziggo Mediabox 4K is wel in de planning, maar lijkt niet dit jaar al voor Ziggo klanten beschikbaar te gaan komen. Ziggo heeft hierover nog geen officiele mededeling gedaan, maar TotaalTV wist dit te achterhalen.

Waar heeft het mee te maken? Het lijkt erop dat het komt door de analoge TV zenders die nog worden doorgegeven via het Ziggo netwerk. Deze maken gebruik van bandbreedte die eigenlijk ook nodig is voor het doorgeven van Ultra HD kwaliteit. Hiervoor is namelijk veel bandbreedte nodig. En dat past er niet zomaar meer bij. Ziggo is bezig om over te stappen naar een nieuwe techniek, genaamd DOCSIS 3.1, maar ook het afbouwen van de analoge zenders kan extra ruimte en mogelijkheden bieden.

Aan de andere kant is er ook nog niet heel veel noodzaak voor Ziggo om het snel uit te rollen en mogelijk te maken in Nederland voor klanten, want de zenders en programma’s zijn nog niet Ultra HD. Het nieuwe formule 1 seizoen zal wel in 4K beschikbaar zijn vanaf maart 2018. En daarmee heeft Ziggo natuurlijk met Ziggo Sport wel een mooie kans in handen. Daarnaast wordt ook het WK Voetbal in 2018 in Ultra HD geregisseerd. Ondanks dat Nederland daar niet bij zal zijn als voetbalteam kunnen dit wel mooie redenen zijn voor Ziggo om aan de gang te gaan met het uitrollen van 4K Ultra HD TV.

Wilt u meer informatie? Ga dan naar de website van Ziggo.
Wilt u meer informatie over de abonnementen van Ziggo? Dat kan ook hier: