Ziggo of glasvezel?

Op veel plekken in Nederland is op dit moment glasvezel internet beschikbaar, waardoor veel mensen zich afvragen wat een betere keuze is: glasvezel of Ziggo? Ziggo biedt officieel namelijk geen glasvezel internet aan. Hoe dat precies zit leest u verderop in dit artikel.

Vergelijk glasvezel en Ziggo

Wilt u direct zien welke opties er zijn qua glasvezel en Ziggo op uw adres? Vul dan uw postcode en huisnummer in. U ziet dan direct alle abonnementen die er beschikbaar zijn inclusief de huidige prijs, haalbare internetsnelheid en huidige aanbiedingen.

Glasvezel versus kabel

Als we alleen kijken naar de techniek dan komt glasvezel het beste uit de bus. Glasvezel is namelijk echt toekomstbestendig qua techniek, veel stabieler en in de toekomst zullen hiermee de hoogste internetsnelheden behaalt kunnen worden. Met glasvezel internet kunt u sowieso veel hogere uploadsnelheden behalen. Bij Ziggo is de uploadsnelheid een stuk langzamer. Maar het is belangrijk om verder te kijken dan alleen naar de uploadsnelheid. Van een snelle downloadsnelheid heb je namelijk veel meer gemak en plezier. En qua downloadsnelheid zit het wel goed bij Ziggo internet, maar ook bij glasvezel van bijvoorbeeld KPN, T-Mobile, Online.nl.

Ziggo internet: voordelen en nadelen

Een Ziggo internet abonnement is helemaal zo gek nog niet als we dat vergelijken met glasvezel internet. Met Ziggo kabelinternet zijn de internetsnelheden qua download namelijk erg vergelijkbaar met glasvezel. Zo biedt Ziggo GigaNet tot maar liefst 1.000 MB/S (dat is gelijk aan 1 GB/s) snelheid om te downloaden. Hiermee doet het niet onder voor onder andere KPN glasvezel. Daarbij zie je dat Ziggo internet vaak goedkoper is dan glasvezel internet, afhankelijk van het exacte abonnement dat u kiest en dat er bij u beschikbaar is.

Maar er is meer om naar te kijken, want het is natuurlijk mogelijk om te kiezen voor een Ziggo Internet Only abonnement, maar vaak wordt het Ziggo internet gecombineerd met een televisie abonnement. Dit TV-pakket is bij Ziggo standaard erg compleet en vaak uitgebreider dan bij andere aanbieders van glasvezel. Afhankelijk van uw wensen is het dus slim om te kijken naar een breder plaatje dan alleen Ziggo internet of glasvezel internet. Wilt u een internet en TV pakket afsluiten, kijk dan ook naar het totaalplaatje in de vergelijking.

Is uploadsnelheid belangrijk voor u? Dan biedt Ziggo internet op dit moment slechts maximaal 50 MB/s, met glasvezel internet kan dit veel hoger oplopen.

Glasvezel internet: voordelen en nadelen

Glasvezel internet is de toekomst. De internetsnelheden zullen alleen maar toenemen gezien ons internet verbruik en de verwachting is dat kabel internet dit straks niet meer kan bijbenen en de hoogste snelheden via glasvezel geboden zullen worden. Glasvezel providers bieden vrij eenvoudig hoge snelheden aan en bieden u een gelijke snelheid als het gaat om uploaden. De uploadsnelheid kan vrij snel 8 a 10 keer zo hoog zijn als bij kabel internet.

Wat zijn de nadelen van glasvezel? Het is niet altijd mogelijk om te kiezen uit alle aanbieders? Per woonadres is het namelijk afhankelijk van welke aanbieder het netwerk heeft aangelegd. Is KPN diegene? Dan kun je alleen kiezen uit aanbieders die gebruik maken van het KPN netwerk, zoals KPN zelf, maar bijvoorbeeld ook Youfone.

Glasvezel of Ziggo?

We proberen u hier een uiteenzetting te geven van de verschillen tussen glasvezel en Ziggo, maar het is zeker niet altijd vanzelfsprekend dat er iets te kiezen valt. Glasvezel is op dit moment nog niet overal in ons land verkrijgbaar. Dit wordt wekelijks en maandelijks verder uitgebreid, maar het kan zo zijn dat er nog geen glasvezel beschikbaar is. In dat geval is er vaak een stuk minder keuze en blijft over om te kiezen uit DSL en kabel qua verbinding. Met DSL internet moet u er rekening mee houden dat u last kunt hebben van snelheidsverlies als u bijvoorbeeld verder weg woont bij de wijkcentrale. Wilt u weten of er glasvezel beschikbaar is? Doe dan de glasvezel postcodecheck bovenaan deze pagina.

Heeft Ziggo glasvezel internet?

Nee eigenlijk niet, tenminste officieel niet. Maar de aansluiting van Ziggo internet gaat voor het allergrootste gedeelte via de glasvezel techniek. Alleen het laatste stukje naar uw woning toe verloopt via kabel. Daarom is Ziggo officieel geen glasvezel internet aanbieder. Met glasvezel internet tot in uw woning blijft de kwaliteit stabieler en kunnen dus ook wat hogere snelheden behaald worden.

KPN of Ziggo?

Ziggo en KPN zijn de grootste telecomproviders van ons land als het gaat om internet, televisie en vaste telefonie. Er zijn daarom ook veel mensen die beide providers afwegen als ze op zoek gaan naar een nieuwe abonnement voor internet, internet en TV of alles in 1. Beide bedrijven concurreren graag met elkaar en verbeteren hun pakketten dan ook regelmatig om klanten te verleiden de overstap te maken van Ziggo naar KPN of van KPN naar Ziggo. Wilt u weten wat er mogelijk is op uw adres? Filter dan in de vergelijker op deze 2 providers en zie direct de grootste verschillen en opties die er voor u zijn.

Conclusie: Ziggo of glasvezel?

Een keuze maken is niet per se eenvoudig en is van meerdere zaken afhankelijk:

  • Is glasvezel internet en Ziggo bij u thuis beschikbaar?
  • Wat heeft u thuis nodig aan internet snelheid?
  • Wat wilt u maximaal betalen per maand?
  • Hoe belangrijk is de uploadsnelheid bij u thuis?
  • Heeft u ook een TV pakket nodig?

Denk er rustig over na en maak goed een vergelijking met alle beschikbare pakketten en kies dan voor Ziggo of een glasvezel pakket. Dan ziet u ook direct de huidige acties, aanbiedingen en kortingen en kunt u snel online overstappen en de aanvraag voor uw nieuwe abonnement doen.