Ziggo of KPN?

Overweegt u een nieuwe aanbieder voor uw internet, internet en tv of alles in 1 pakket met internet, bellen en tv? En twijfelt u nog tussen Ziggo of KPN? Is KPN of Ziggo beter? Wij hebben voor u dé verschillen op een rijtje gezet. Dan kunt u eenvoudig Ziggo en KPN vergelijken.

Ziggo en KPN aanbiedingen

Kies nu voor KPN of Ziggo en pak die korting. De huidige aanbiedingen van deze providers zijn:

Ziggo of KPN internet

Op zoek naar een nieuw internet abonnement? Grote kans dat u de afweging maakt tussen KPN vs Ziggo. Beiden internet providers hebben de mogelijkheid tot heerlijk snel internet. Maar wat is de beste optie voor bij u thuis? Wat zijn de belangrijkste internet verschillen? Dat hebben we voor u in onderstaande tabel gezet.

Internet providerMaximale internetsnelheid
(download)
Maximale internetsnelheid
(upload)
Ziggo internet1.000 Mb/s50 Mb/sZiggo internet
KPN glasvezel1.000 Mb/s1.000 Mb/sKPN glasvezel
KPN DSL200 Mb/s30 Mb/sKPN glasvezel

KPN en Ziggo leveren via een ander netwerk internet. KPN internet kan via DSL of via glasvezel. Ziggo levert internet thuis via de kabel. Hiermee hebben we ook direct het grootste verschil te pakken tussen Ziggo vs KPN.

Welk internet is beter of sneller? Kiest u voor KPN, dan krijgt u als dat bij u beschikbaar is ook meteen glasvezel internet. Met een glasvezel internet verbinding kiest u voor stabieler en sneller internet, zeker als we kijken naar het uploaden. Dat is bij glasvezel internet namelijk net zo snel als de downloadsnelheid. De uploadsnelheid van Ziggo internet is dan ook aanzienlijk trager dan bij KPN.

Ziggo of KPN internet? Is er glasvezel beschikbaar? Dan is KPN internet een verstandige keuze. Is er nog geen glasvezel beschikbaar, dan is Ziggo internet een prima optie waarmee u vliegensvlug via kabelinternet kunt downloaden en uploaden.

Ziggo of KPN televisie

Wilt u niet alleen internet, maar ook direct een televisie abonnement? Dat kan natuurlijk, in dat geval kiest u voor Internet en TV. Hoe zien de verschillen eruit tussen Ziggo en KPN qua televisie aanbod? Wij zetten het op een rijtje.

Sinds 2023 zijn de verschillen tussen KPN TV en Ziggo TV een stuk kleiner dan daarvoor. Hoe komt dat? Tot en met 2021 had Ziggo de exclusieve uitzendrechten van Formule 1 uitzendingen (alle live uitzendingen). Maar dat was niet alles, want ook HBO was exclusief via Ziggo te bekijken. Inmiddels is dat dus niet meer zo. Bent u gek van Formule 1? Dan moet u tegenwoordig bij F1TV Pro of Viaplay zijn voor een abonnement. U kunt wel via Ziggo of KPN een Viaplay abonnement afsluiten.

Maar wat zijn de echte verschillen als we kijken naar wat er nu standaard in het TV aanbod zit bij beide providers?

 • Ziggo heeft 70 zenders in het basispakket tegenover 65 zenders bij KPN
 • Ziggo heeft 36 zenders in HD-kwaliteit, bij KPN zijn dat er wat meer, namelijk 55 HD zenders.
 • Aantal zenders in 4K kwaliteit: Ziggo slechts 1, KPN in totaal 3. Maar dit kost u bij KPN wel 2,50 euro extra per maand.
 • Via interactieve TV kunt u ook progamma’s terugkijken. Bij Ziggo kan dit voor slechts 10 zenders, bij KPN kan dit wel voor 47 zenders.
 • Bent u gek van Eredivisie voetbal? Dan kan u bij beide providers een extra abonnement afsluiten. Bij KPN kost ESPN compleet slechts 12,99 euro per maand, bij Ziggo is dat iets duurder en kost het 17,95 euro per maand. Een verschil van 4,96 euro per maand. Op jaarbasis is dat 59,52 euro verschil en is KPN dus aanzienlijk goedkoper.
 • Beide hebben de mogelijkheid om de Netflix app direct te openen vanuit het TV-menu.

Ziggo of KPN televisie? Gaat u voor een internet en televisie abonnement? Dan heeft KPN iets minder zenders in het basispakket dan Ziggo televisie, maar verder wint KPN het in deze vergelijking op meerdere vlakken.

Ziggo of KPN: wie is de goedkoopste?

Is Ziggo goedkoper of is KPN goedkoper? Dat hangt er natuurlijk vanaf welke abonnement u met elkaar vergelijkt. Heeft u een internet only abonnement nodig? Dan is Ziggo internet only het goedkoopste.

Zoekt u naar het goedkoopste internet en TV pakket van KPN of Ziggo, dan is KPN internet en TV de goedkopere van de twee.

Kiest u voor alles in 1, dan zijn de verschillen minder groot momenteel tussen Ziggo en KPN. Op dit moment is KPN iets goedkoper dan Ziggo.

Via vergelijkingssites zijn er in veel gevallen nog ‘verborgen abonnementen van Ziggo’ beschikbaar, deze zijn weer net wat goedkoper dan KPN, maar hebben een vrij lage internetsnelheid die met name geschikt is voor een huishouden van 1 persoon.

Ziggo vs KPN: prijzen vergelijken

In de tabel hieronder hebben we een aantal pakketten met elkaar vergeleken qua prijs. Kiest u voor een lage internetsnelheid (ongeveer 50 Mb/s)? Houd er dan rekening mee dat dit met name geschikt is voor 1 persoons huishoudens. Heeft u een huishouden met 2 of meer personen? Kies dan voor minimaal 100 Mb/s als downloadsnelheid voor uw internet

Internet pakketVanaf prijs ZiggoVanaf prijs KPN
Internet only (50 Mb/s)40,- per maand44,- per maand
Internet & TV (50 Mb/s)52,50 per maand54,- per maand
Internet & TV (100 Mb/s)55,50 per maand59,- per maand
Ziggo internetKPN glasvezel

KPN voordelen

 • Bij KPN heeft u de mogelijkheid om internet af te sluiten via DSL én glasvezel. Is er glasvezel beschikbaar? Dan krijgt u voor hetzelfde geld gewoon glasvezel internet.
 • Interessante welkomstcadeaus, houd vooral de KPN weekend deals extra goed in de gaten, want die zijn erg interessant.
 • Het netwerk van KPN is open voor andere providers.
 • KPN is één van de meest kwalitatieve netwerken van ons land.
 • Regelmatig updates voor de apparatuur die worden uitgerold.
 • Weinig storing op het netwerk

KPN nadelen

 • De DSL verbinding is minder betrouwbaar en traag
 • Niet alle huishoudens hebben al toegang tot glasvezel internet
 • Minder keuzes qua snelheid van het internet pakket.

Bekijk alle huidige KPN aanbiedingen. 

Ziggo voordelen

 • Goedkoop internet only voor een 1-persoons huishouden
 • Coax verbinding met grote dekking in Nederland. En coax is beter dan DSL.
 • De levertijd van Ziggo is lekker snel.

Ziggo nadelen

 • Weinig 4K zenders
 • Meer storingen op het netwerk
 • Lage uploadsnelheid voor internet
 • Coax is minder stabiel dan glasvezel

Bekijk alle huidige Ziggo aanbiedingen.

Ziggo of KPN; welke keuze maakt u?

We hebben Ziggo en KPN op diverse aspecten met elkaar vergeleken, het is niet zo gek dat het grootste deel van Nederland voor één van deze telecom aanbieders kiest, want beide zijn gewoon goed en bieden complete diensten aan. Het aanbod qua televisie is nagenoeg gelijk als we vergelijken op aantal zenders en de beeldkwaliteit. Het verschil zit met name in het internet, hoe uw huishouden eruit ziet (1 persoons of meer persoons) en natuurlijk uw eigen voorkeur.

Heeft u een 1 persoonshuishouden, dan maakt Ziggo een zeer goede kans wat ons betreft gezien de scherpe prijs. Heeft u een groter huishouden? Dan kan een KPN glasvezel verbinding erg prettig zijn, zeker nu we meer thuiswerken en daarmee het netwerk zwaarder belasten thuis. In dat geval is KPN een goede overweging.

Ziggo en KPN ‘meest gekozen pakket’

Het meest gekozen pakket bij Ziggo is Ziggo Alles in 1 Complete. En bij KPN is dit KPN Standaard. Ook deze 2 pakketten vergelijken we met elkaar.

Type pakketZiggo Alles-in-1 CompleteKPN Standaard
Standaardprijs p/maand€ 69€ 59,50
Duur van het contractMaandelijks opzegbaar1 jaar
Internetsnelheid (Mb/s)300 down
30 up
100 down
100 up
Type verbindingVia de kabelVia glasvezel
Aantal tv zenders8082
Aantal HD zenders3761
Meer info Ziggo alles in 1Meer info KPN alles in 1

Voor één van deze alles in 1 pakketten wordt meestal gekozen omdat de internetsnelheid aanzienlijk hoger is dan in het instap of basispakket. Bij Ziggo betaalt u voor het Alles in 1 Complete pakket €5 meer per maand dan het Start pakket. Hiervoor krijgt u in totaal 150 Mb/s extra aan snelheid om te downloaden. Bij KPN betaalt u voor het KPN Standaard pakket €10 meer dan het instappakket en krijgt u in totaal 50 Mb/s extra aan downloadsnelheid. Maar dan het verschil tussen Ziggo en KPN. Daar gaat het natuurlijk om hier. Het KPN pakket is €9,50 goedkoper per maand. Op jaarbasis is dat €114. Maar Ziggo biedt wel veel sneller internet, namelijk 300 Mb/s versus 100 Mb/s om te downloaden en 30 Mb/s versus 100 Mb/s om te uploaden. Beide pakketten zijn geschikt voor intensief internetgebruik, maar wederom wint Ziggo het hier van KPN.

Meer informatie? 
Ga naar de website van KPN of ga naar de website van Ziggo. Wilt u eerst de pakketten van Ziggo nog met elkaar vergelijken of die van KPN? Dat kan ook op deze website:

Hebben deze vergelijkingen tussen KPN en Ziggo u een beetje op weg geholpen? Er is nog meer te vergelijken zodat u een nog completer beeld krijgt. Hieronder zetten we dat voor u op een rijtje.

Bellen bij Ziggo of KPN

Kiest u voor een alles in 1 abonnement van Ziggo of KPN? Dan hoeft u bij Ziggo eigenlijk niets te betalen als u de vaste telefoonlijn niet gebruikt. Bij de abonnementen van KPN moet u daar €2 per maand voor betalen als u de vaste lijn verder niet gebruikt. Qua tarieven per minuut zijn er hele kleine verschillen. BIj KPN betaalt u €0,15 per minuut en een starttarief van €0,15. Bij Ziggo is dit 1 cent goedkoper. Oftewel een starttarief van €0,14, maar ook een prijs per minuut van €0,14. En u betaalt per seconde. Dat is wel zo eerlijk tenslotte. Belt u heel vaak met de vaste lijn? Dan kan het verstandig zijn om een ‘onbeperkt’ abonnement af te nemen voor vast bellen. Oftewel voor een vast bedrag per maand kunt u zoveel bellen als u wilt met uw vaste lijn naar vaste en mobiele nummers in Nederland. Bij KPN kost dit €9,99 per maand. En bij Ziggo kost dit €12,95 per maand. Hier is dus geen eenduidige betere provider aan te wijzen. Ziggo en KPN zijn hier dus aan elkaar gewaagd.

Exclusieve zenders bij Ziggo en KPN

Los van de prijs, de internetsnelheid en de beltarieven zijn er waarschijnlijk exclusieve zaken die u ook mee kunt wegen in uw keuze voor Ziggo of KPN. Hoe zit dat met de zenders? Bij Ziggo kunt u profiteren en genieten van Ziggo Sport. Als u een abonnement heeft bij Ziggo dan krijgt u dit er gratis bij. Op deze zender kijkt nu naar een heleboel extra sportwedstrijden op het gebied van voetbal, hockey, basketbal en Europees voetbal (bijv. De Spaanse competitie). Maar dat is nog niet alles, want als u bereidt bent om ook nog wat te betalen voor extra zenders dan kunt u bijvoorbeeld kiezen voor het Movies & Series XL pakket. Dit pakket kost €11,95 per maand. Hiermee kijkt u naar 40 extra-zenders en onbeperkt naar honderden films en series. Dit pakket is maandelijks opzegbaar.

Bij KPN kunt u natuurlijk ook kiezen voor allerlei extra zenderpakketten, zoals het KPN Pluspakket. Dan krijgt u meer dan 25 zenders extra voor slechts €6,99 per maand. Maar u kunt ook het Ziggo Sport Totaal pakket afnemen en dan ook alle sportwedstrijden bekijken, alleen betaalt u er dan wel €14,99 voor per maand. HBO is niet te zien bij KPN, zoals hierboven uitgelegd. Bent u klant bij KPN dan krijgt u gratis toegang tot KPN Presenteert. Hierop kunt u ook wat exclusieve series bekijken.

De exclusieve populaire zenders zitten eigenlijk vooral bij Ziggo standaard in het abonnement. Op basis van deze vergelijking wint Ziggo het dan ook op dit vlak.

Welke extra’s bieden KPN en Ziggo?

Dat is heel erg afhankelijk van het abonnement dat u kiest bij de aanbieders. Maar bij KPN krijgt u bijvoorbeeld sowieso KPN Veilig voor 2 apparaten, bij een internetsnelheid vanaf 200 Mb/s krijgt u dit voor maar liefst 5 apparaten gratis. Ook krijgt u bij KPN 1 HD-tv ontvanger als u kiest voor het goedkoopste KPN abonnement.

Een leuk voordeel waar Ziggo niet in zijn eentje aan kan tippen is het voordeel van KPN Hussel. Dit betekent dat als u een mobiel abonnement heeft van KPN en een abonnement van KPN Thuis dat u dan kunt rekenen op leuke extra’s, waaronder €5 korting op uw abonnementen.

Bij Ziggo kunt u ook rekenen op Internetbeveiliging, maar dan wel standaard voor 1 apparaat in het goedkoopste abonnement. Voor een extra HD-tv ontvanger moet u wel extra betalen bij Ziggo. Bij Ziggo kunt u ook korting krijgen als u een mobiel abonnement heeft, maar dan moet dit een mobiel abonnement zijn van Vodafone. Deze 2 werken namelijk samen sinds de fusie onder VodafoneZiggo.

Verder ontlopen de 2 elkaar niet heel erg op het gebied van extra’s. Beiden bieden u WifiSpots waar u van kunt profiteren. Op basis van deze vergelijking wint. Op basis van deze vergelijking wint KPN het.

Wanneer kiezen voor KPN?

Kort samengevat: wilt u eventueel een glasvezel verbinding als dit bij u beschikbaar is? Dan moet u bij KPN zijn. Verder biedt KPN u wat extra korting als u ook al een mobiel abonnement heeft. En krijgt u standaard een tweede HD-tv ontvanger. Oftewel, dit is gewoon een hele stabiele aanbieder.

Ga naar de website van KPN.

Wanneer kiezen voor Ziggo?

Bent u gek op sport? En wilt u graag naar NBA en de Spaanse competitie kijken? Dan is Ziggo iets voor u. Ziggo is over het algemeen goedkoper en biedt ook lekker snel internet voor relatief minder geld dan KPN. Ziggo biedt meer zenders en series aan en als u al een mobiel abonnement heeft van Vodafone dan krijgt u ook verschillende extra’s! Waaronder ook een korting per maand. En dubbele data voor uw mobiele telefoon.

Ga naar de website van Ziggo.