Ziggo of KPN?

Overweegt u een nieuwe aanbieder voor uw alles in 1 pakket met internet, bellen en tv? En twijfelt u nog tussen Ziggo of KPN? Wij hebben voor u de verschillen op een rijtje gezet. Dan kunt u eenvoudig Ziggo en KPN vergelijken.

Ziggo en KPN basispakket

Als eerst vergelijken we de alles in 1 basispakketten van Ziggo versus KPN. In onderstaande tabel zetten we het Ziggo Alles in 1 Basis pakket en KPN Instap pakket naast elkaar.

Type pakketZiggo Alles-in-1 StartKPN Instap
Standaardprijs p/maand€ 47,50€ 50
Duur van het contractMaandelijks opzegbaar1 jaar
Internetsnelheid (Mb/s)40 down
4 up
40 down
4 up
Type verbindingVia de kabelVia glasvezel
Aantal tv zenders7772
Aantal HD zenders3645
Meer info Ziggo alles in 1Meer info KPN alles in 1

Qua prijs ontlopen de 2 basispakketten van Ziggo en KPN niet veel. Slechts een verschil van €2,50 per maand. Op jaarbasis is dit € 30. Het mooie bij Ziggo is dat als u niet tevreden bent u elke maand op kunt zeggen. Zo zit u dus nooit vast aan een lang contract. Qua internetsnelheid is er tussen Ziggo en KPN geen verschil in deze basispakketten. Het mooie bij KPN is wel weer dat zij het internet aanbieden via glasvezel als dit bij u beschikbaar is. Ook qua tv en HD-zenders ontlopen de 2 pakketten elkaar nauwelijks. Het enige verschil is eigenlijk de prijs. Op basis daarvan wint Ziggo dan ook deze vergelijking.

Ziggo alles in 1

Ziggo en KPN ‘meest gekozen pakket’

Het meest gekozen pakket bij Ziggo is Ziggo Alles in 1 Complete. En bij KPN is dit KPN Standaard. Ook deze 2 pakketten vergelijken we met elkaar.

Type pakketZiggo Alles-in-1 CompleteKPN Standaard
Standaardprijs p/maand€ 62,50€ 60
Duur van het contractMaandelijks opzegbaar1 jaar
Internetsnelheid (Mb/s)150 down
15 up
80 down
8 up
Type verbindingVia de kabelVia glasvezel
Aantal tv zenders7772
Aantal HD zenders3645
Meer info Ziggo alles in 1Meer info KPN alles in 1

Voor één van deze alles in 1 pakketten wordt meestal gekozen omdat de internetsnelheid aanzienlijk hoger is dan in het instap of basispakket. Bij Ziggo betaalt u voor het Alles in 1 Complete pakket €15 meer per maand dan het Start pakket. Hiervoor krijgt u in totaal 110 Mb/s extra aan snelheid om te downloaden. Bij KPN betaalt u voor het KPN Standaard pakket €10 meer dan het instappakket en krijgt u in totaal 40 Mb/s extra aan downloadsnelheid. Maar dan het verschil tussen Ziggo en KPN. Daar gaat het natuurlijk om hier. Het KPN pakket is slechts €2,50 goedkoper per maand. Op jaarbasis is dat slechts €30. Maar Ziggo biedt wel veel sneller internet, namelijk 150 Mb/s versus 80 Mb/s om te downloaden en 15 Mb/s versus 8 Mb/s om te uploaden. Beide pakketten zijn geschikt voor intensief internetgebruik, maar wederom wint Ziggo het hier van KPN.

Ziggo alles in 1

Ziggo en KPN’s duurste pakket

Tot slot nog de vergelijking van de duurste pakketten van beide aanbieders: Ziggo Alles in 1 Max vs. KPN Premium.

Type pakketZiggo Alles-in-1 MaxKPN 4K
Standaardprijs p/maand€ 82,50€ 70
Duur van het contractMaandelijks opzegbaar1 jaar
Internetsnelheid (Mb/s)300 down
30 up
100 down
10 up
Type verbindingVia de kabelVia glasvezel
Aantal tv zenders12972
Aantal HD zenders4645
Meer info Ziggo alles in 1Meer info KPN alles in 1

Het voornaamste verschil tussen deze 2 ‘XXL’ pakketten van beide aanbieders zit hem in de prijs, de internetsnelheid, het aantal TV zenders en de extra’s. Het KPN Premium pakket is per maand € 12,50 goedkoper dan het Ziggo Alles in 1 Max pakket. Op jaarbasis is dat € 150. Qua internetsnelheid is het pakket van Ziggo maar liefst 3 maal zo snel als dat van KPN. Zowel voor downloaden als uploaden. Het mooie bij KPN is wel dat u bij dit pakket onbeperkt kunt bellen naar vast en mobiel. Maar ook het Plus pakket, Fox Sport Eredivisie, PC veilig en Spotify Premium zijn standaard onderdeel van het KPN pakket Premium. Bij Ziggo kunt u kiezen voor het HBO pakket (exclusief), deze kost €14,95 per maand. Waarmee het prijsverschil zo goed als verdwenen is als u die erbij zou willen nemen. Vindt u het dus lekker makkelijk dat het KPN pakket zo compleet is? Dan is dat iets voor u. Geeft u niet om de extra’s maar heeft u liever een snelle internetverbinding en meer TV zenders? Dan is Ziggo iets voor u.

Ziggo alles in 1

Meer informatie? 
Ga naar de website van KPN of ga naar de website van Ziggo. Wilt u eerst de pakketten van Ziggo nog met elkaar vergelijken of die van KPN? Dat kan ook op deze website:

Ziggo of KPN?
5 (99.19%) 695 stem(men)