Ziggo of KPN?

Overweegt u een nieuwe aanbieder voor uw alles in 1 pakket met internet, bellen en tv? En twijfelt u nog tussen Ziggo of KPN? Wij hebben voor u de verschillen op een rijtje gezet. Dan kunt u eenvoudig Ziggo en KPN vergelijken.

Ziggo en KPN basispakket

Als eerst vergelijken we de alles in 1 basispakketten van Ziggo versus KPN. In onderstaande tabel zetten we het Ziggo Alles in 1 Basis pakket en KPN Instap pakket naast elkaar.

Type pakketZiggo Alles-in-1 StartKPN Instap
Standaardprijs p/maand€ 54€ 54,50
Duur van het contractMaandelijks opzegbaar1 jaar
Internetsnelheid (Mb/s)75 down
10 up
50 down
5 up
Type verbindingVia de kabelVia ADSL
Aantal tv zenders8072
Aantal HD zenders3745
Meer info Ziggo alles in 1Meer info KPN alles in 1

Qua prijs ontlopen de 2 basispakketten van Ziggo en KPN niet veel. Slechts een verschil van €0,50 per maand. Op jaarbasis is dit € 6. Het mooie bij Ziggo is dat als u niet tevreden bent u elke maand op kunt zeggen. Zo zit u dus nooit vast aan een lang contract. Qua internetsnelheid is er tussen Ziggo en KPN een beetje verschil in deze basispakketten. Bij Ziggo kunt u rekenen op een downloadsnelheid van 75 Mb/s. Het mooie bij KPN is wel weer dat zij het internet aanbieden via ADSL als dit bij u beschikbaar is en ze ook glasvezel opties bieden zonder meerprijs als dit bij u leverbaar is. Ook qua tv en HD-zenders ontlopen de 2 pakketten elkaar nauwelijks. Het enige verschil is eigenlijk de prijs. Op basis daarvan wint Ziggo dan ook net aan deze vergelijking.

Ziggo en KPN ‘meest gekozen pakket’

Het meest gekozen pakket bij Ziggo is Ziggo Alles in 1 Complete. En bij KPN is dit KPN Standaard. Ook deze 2 pakketten vergelijken we met elkaar.

Type pakketZiggo Alles-in-1 CompleteKPN Standaard
Standaardprijs p/maand€ 69€ 59,50
Duur van het contractMaandelijks opzegbaar1 jaar
Internetsnelheid (Mb/s)300 down
30 up
100 down
100 up
Type verbindingVia de kabelVia glasvezel
Aantal tv zenders8082
Aantal HD zenders3761
Meer info Ziggo alles in 1Meer info KPN alles in 1

Voor één van deze alles in 1 pakketten wordt meestal gekozen omdat de internetsnelheid aanzienlijk hoger is dan in het instap of basispakket. Bij Ziggo betaalt u voor het Alles in 1 Complete pakket €5 meer per maand dan het Start pakket. Hiervoor krijgt u in totaal 150 Mb/s extra aan snelheid om te downloaden. Bij KPN betaalt u voor het KPN Standaard pakket €10 meer dan het instappakket en krijgt u in totaal 50 Mb/s extra aan downloadsnelheid. Maar dan het verschil tussen Ziggo en KPN. Daar gaat het natuurlijk om hier. Het KPN pakket is €9,50 goedkoper per maand. Op jaarbasis is dat €114. Maar Ziggo biedt wel veel sneller internet, namelijk 300 Mb/s versus 100 Mb/s om te downloaden en 30 Mb/s versus 100 Mb/s om te uploaden. Beide pakketten zijn geschikt voor intensief internetgebruik, maar wederom wint Ziggo het hier van KPN.

Ziggo en KPN’s duurste pakket

Tot slot nog de vergelijking van de duurste pakketten van beide aanbieders: Ziggo Alles in 1 Max vs. KPN Premium.

Type pakketZiggo Alles-in-1 MaxKPN 4K
Standaardprijs p/maand€ 89,50€ 67
Duur van het contractMaandelijks opzegbaar1 jaar
Internetsnelheid (Mb/s)600 down
40 up
500 down
500 up
Type verbindingVia de kabelVia glasvezel
Aantal tv zenders12582
Aantal HD zenders4961
Meer info Ziggo alles in 1Meer info KPN alles in 1

Het voornaamste verschil tussen deze 2 ‘XXL’ pakketten van beide aanbieders zit hem in de prijs, het aantal TV zenders en de extra’s. Het KPN Premium pakket is per maand € 22,50 goedkoper dan het Ziggo Alles in 1 Max pakket. Op jaarbasis is dat € 270. Qua internetsnelheid is er geen verschil tussen Ziggo en KPN qua downloaden, qua uploaden is KPN 10x zo snel als Ziggo. Het mooie bij KPN is wel dat u bij dit pakket onbeperkt kunt bellen naar vast en mobiel. Maar ook het Plus pakket, Fox Sport Eredivisie, PC veilig en Spotify Premium zijn standaard onderdeel van het KPN pakket Premium. Bij Ziggo kunt u kiezen voor het HBO pakket (exclusief), deze kost €14,95 per maand. Waarmee het prijsverschil zo goed als verdwenen is als u die erbij zou willen nemen. Vindt u het dus lekker makkelijk dat het KPN pakket zo compleet is? Dan is dat iets voor u. Geeft u niet om de extra’s maar heeft u liever een snelle internetverbinding en meer TV zenders? Dan is Ziggo iets voor u.

Meer informatie? 
Ga naar de website van KPN of ga naar de website van Ziggo. Wilt u eerst de pakketten van Ziggo nog met elkaar vergelijken of die van KPN? Dat kan ook op deze website:

Hebben deze vergelijkingen tussen KPN en Ziggo u een beetje op weg geholpen? Er is nog meer te vergelijken zodat u een nog completer beeld krijgt. Hieronder zetten we dat voor u op een rijtje.

Bellen bij Ziggo of KPN

Kiest u voor een alles in 1 abonnement van Ziggo of KPN? Dan hoeft u bij Ziggo eigenlijk niets te betalen als u de vaste telefoonlijn niet gebruikt. Bij de abonnementen van KPN moet u daar sinds kort €1 per maand voor betalen als u de vaste lijn verder niet gebruikt. Qua tarieven per minuut zijn er geen verschillen. Zowel bij KPN als Ziggo betaalt u €0,11 per minuut en een starttarief van €0,11. Geen verschillen dus op dat vlak. En u betaalt per seconde. Dat is wel zo eerlijk tenslotte. Belt u heel vaak met de vaste lijn? Dan kan het verstandig zijn om een ‘onbeperkt’ abonnement af te nemen voor vast bellen. Oftewel voor een vast bedrag per maand kunt u zoveel bellen als u wilt met uw vaste lijn naar vaste en mobiele nummers in Nederland. Bij KPN kost dit €16,50 per maand. En bij Ziggo kost dit €10,95 per maand. Ziggo wint het dus op dit vlak van KPN.

Exclusieve zenders bij Ziggo en KPN

Los van de prijs, de internetsnelheid en de beltarieven zijn er waarschijnlijk exclusieve zaken die u ook mee kunt wegen in uw keuze voor Ziggo of KPN. Hoe zit dat met de zenders? Bij Ziggo kunt u profiteren en genieten van Ziggo Sport. Als u een abonnement heeft bij Ziggo dan krijgt u dit er gratis bij. Op deze zender kijkt nu naar een heleboel extra sportwedstrijden op het gebied van voetbal, formule 1 (met Max Verstappen), hockey, basketbal en Europees voetbal (bijv. De Spaanse competitie). Maar dat is nog niet alles, want als u bereidt bent om ook nog wat te betalen voor extra zenders dan kunt u bijvoorbeeld kiezen voor het Movies & Series XL pakket. Dit pakket kost €11,95 per maand. Maar dan kunt u ook kijken naar de series op HBO. Ziggo is in Nederland nog de enige aanbieder van de zenders van HBO. Hier hebben ze de exclusieve rechten van.

Bij KPN kunt u natuurlijk ook kiezen voor allerlei extra zenderpakketten, zoals het KPN Pluspakket. Dan krijgt u meer dan 30 zenders extra voor slechts €10 per maand. Maar u kunt ook het Ziggo Sport Totaal pakket afnemen en dan ook alle sportwedstrijden bekijken, alleen betaalt u er dan wel €15,50 voor per maand. HBO is niet te zien bij KPN, zoals hierboven uitgelegd. Bent u klant bij KPN dan krijgt u gratis toegang tot KPN Presenteert. Hierop kunt u ook wat exclusieve series bekijken.

De exclusieve populaire zenders zitten eigenlijk vooral bij Ziggo standaard in het abonnement. Op basis van deze vergelijking wint Ziggo het dan ook op dit vlak.

Welke extra’s bieden KPN en Ziggo?

Dat is heel erg afhankelijk van het abonnement dat u kiest bij de aanbieders. Maar bij KPN krijgt u bijvoorbeeld sowieso KPN Veilig voor 2 apparaten en 1 HD-tv ontvanger als u kiest voor het goedkoopste KPN abonnement. Als u kiest voor het meest populaire abonnement dat tegenwoordig “Internet en TV” heet, dan krijgt u al direct 2 HD-tv ontvangers.

Een leuk voordeel waar Ziggo niet in zijn eentje aan kan tippen is het voordeel van KPN Compleet. Dit betekent dat als u een mobiel abonnement heeft van KPN en een abonnement van KPN Thuis dat u dan kunt rekenen op leuke extra’s, waaronder €5 korting op uw abonnementen.

Bij Ziggo kunt u ook rekenen op Internetbeveiliging, maar dan wel standaard voor 1 PC in het goedkoopste abonnement. Voor een extra HD-tv ontvanger moet u wel extra betalen bij Ziggo. Bij Ziggo kunt u ook korting krijgen als u een mobiel abonnement heeft, maar dan moet dit een mobiel abonnement zijn van Vodafone. Deze 2 werken namelijk samen en zijn nu enige tijd eigenlijk 1 bedrijf.

Verder ontlopen de 2 elkaar niet heel erg op het gebied van extra’s. Beiden bieden u WifiSpots waar u van kunt profiteren. Op basis van deze vergelijking wint KPN het.

Wanneer kiezen voor KPN?

Kort samengevat: wilt u eventueel een glasvezel verbinding als dit bij u beschikbaar is? Dan moet u bij KPN zijn. Verder biedt KPN u wat extra korting als u ook al een mobiel abonnement heeft. En krijgt u standaard een tweede HD-tv ontvanger. Oftewel, dit is gewoon een hele stabiele aanbieder.

Ga naar de website van KPN.

Wanneer kiezen voor Ziggo?

Bent u gek op sport? En wilt u graag naar formule 1, NBA en de Spaanse competitie kijken? Dan is Ziggo iets voor u. Ziggo is over het algemeen goedkoper en biedt ook lekker snel internet voor relatief minder geld dan KPN. Ziggo biedt meer exclusieve zenders en series aan (waaronder HBO) en als u al een mobiel abonnement heeft van Vodafone dan krijgt u ook verschillende extra’s! Waaronder ook een korting per maand. En Dubbele data voor uw mobiele telefoon.

Ga naar de website van Ziggo.