Ziggo of NLE

NLE alles in 1 is sinds oktober 2016 een nieuwkomer op de alles in 1 markt. Zelf roepen ze vooral de strijd aan te willen gaan met Ziggo. Twijfelt u nu tussen Ziggo en NLE? Wij hebben voor u even de verschillen op een rijtje gezet zodat u eenvoudig kunt kiezen, maar vooral Ziggo en NLE kunt vergelijken. Oftewel. Ziggo vs NLE

Ziggo en NLE: de goedkoopste pakketten

Omdat NLE (ook wel bekend als NLEx) het vooral op prijs wil winnen van Ziggo kijken we in eerste instantie naar de 2 goedkoopste alles in 1 pakketten van beide aanbieders. In onderstaande tabel vergelijken we deze op enkele aspecten.

Type pakketZiggo Alles-in-1 StartNLE
Standaardprijs p/maand€ 47,50€ 39,95
ActieNu 6 maanden €34,95
Totale korting €75,30
Nu 9 maanden € 29,95
Totale korting €90
Duur van het contractMaandelijks opzegbaar1 jaar
Internetsnelheid (Mb/s)40 down
4 up
20 tot 100 down
1 tot 10 up
Type verbindingVia de kabelVia kabel
Aantal tv zenders77117
Aantal HD zenders3645
Meer info Ziggo alles in 1Meer info NLE alles in 1

Als we kijken naar de prijs dan is er een groot verschil! Het verschil is maar liefst €7,55 per maand in het voordeel van NLE alles in 1. Op jaarbasis is het verschil daardoor €90,60. Het voordeel van Ziggo is wel dat u elke maand op kunt zeggen als u niet tevreden bent. Qua internetsnelheid is het wat lastiger vergelijken. Bij Ziggo kunt u rekenen op 40 Mb/s downloadsnelheid en 4 Mb/s uploadsnelheid. Bij NLE is het afhankelijk van uw adres wat er mogelijk is qua levering van internetsnelheid. Het kan zijn dat u slechts 20 Mb/s downloadsnelheid krijgt en 2 Mb/s upload. Maar voor hetzelfde maandelijkse abonnementsgeld kunt u ook 100 Mb/s krijgen om te downloaden en 10 Mb/s om te uploaden. In het eerste geval is Ziggo veel sneller. In het tweede geval bent u veel beter af bij NLE, zeker in combinatie met de goedkopere kosten. Stel u kunt 100 Mb/s down en 10 Mb/s up krijgen bij NLE tegen €39,95 per maand. Dan bent u het beste af bij NLE. Qua TV-zenders en HD-zenders ontlopen de 2 aanbieders elkaar ook. U krijgt bij NLE op dit moment bijna 40 TV-zenders extra en u kijkt naar 9 zenders meer in HD-kwaliteit. Verder zit het voornaamste verschil zit hem in de prijs in combinatie met de mogelijke aantrekkelijke internetsnelheid. Op basis daarvan wint NLE deze vergelijking.

Ziggo alles in 1 met gratis HBO

Ziggo en NLE: de snelste pakketten

Naast het vergelijken van de goedkoopste alles in 1 pakketten van NLE en Ziggo is het ook leuk om te kijken naar de verschillen tussen de snelste pakketten. Deze vergelijking maken we in onderstaande tabel.

Type pakketZiggo Alles-in-1 MaxNLE
Standaardprijs p/maand€ 82,50€ 67,50
Duur van het contractMaandelijks opzegbaar1 jaar
Internetsnelheid (Mb/s)400 down
40 up
500 down
500 up
Type verbindingVia de kabelVia glasvezel
Aantal tv zenders12970
Aantal HD zenders5030
Meer info Ziggo alles in 1Meer info NLE alles in 1

Ook in deze vergelijking tussen NLE vs Ziggo zien we een flink verschil in prijs. Alles in 1 van NLE is ook hier goedkoper. Namelijk €15 per maand. Op jaarbasis is dit een verschil van €180.
Maar dat is niet alles, want bij NLE krijgt u voor minder geld ook nog eens een hogere internetsnelheid. Zo is NLE alles in 1 met glasvezel (als het bij u leverbaar is), maar liefst 100 Mb/s sneller als het gaat om downloaden. En qua uploaden is NLE maar liefst 460 Mb/s sneller dan Ziggo. Qua TV-zenders wint Ziggo dit wel. Want zij hebben meer TV-zenders en meer HD-zenders. Maar omdat 70 TV-zenders ook niet verkeerd is wint NLE ook deze vergelijking als het gaat om de snelste pakketten van deze 2 aanbieders.

Meer informatie? 
Ga naar de website van Ziggo of ga naar de website van NLE. Wilt u eerst de pakketten van Ziggo nog met elkaar vergelijken of die van NLE? Dat kan ook op deze website: