Ziggo of Telfort?

Bent u op zoek naar een alles in 1 pakket? En gaat het nog tussen Ziggo of Telfort alles in 1? Dan wilt u waarschijnlijk wel weten wat het verschil tussen Ziggo en Telfort is. Hieronder vergelijken we de pakketten van beide aanbieders. Oftewel Ziggo vs Telfort.

Ziggo en Telfort alles in 1 basispakket

Als eerste vergelijken we de alles in één basispakketten van Ziggo en Telfort. In de tabel hieronder vergelijken we Ziggo Connect & Play Start en Telfort Alles in 1 Instap.

Type pakketZiggo alles in 1 StartTelfort alles in 1 Standaard
Standaardprijs p/maand€ 47,50€ 45
Duur van het contract1 jaar1 jaar
Internetsnelheid (Mb/s)40 down
4 up
50 down
5 up
Type verbindingDSLDSL
Aantal tv zenders7740
Aantal HD zenders3629
Meer info Ziggo alles in 1Meer info Telfort alles in 1

Het eerste verschil tussen Telfort en Ziggo is de prijs. Telfort alles in 1 is goedkoper dan Ziggo alles in 1. Het verschil is €2,50 per maand. Op jaarbasis is dat zelfs €30. Wat biedt Ziggo meer voor dit verschil? Dat is op zich wel duidelijk. Ziggo biedt een iets lagere internetsnelheid. Zowel voor downloaden als uploaden is Telfort wat sneller. De downloadsnelheid van Telfort alles in 1, met 50 MB/s is ruim voldoende voor surfen, downloaden en gamen. Maar prima als u geen hele intensieve internetgebruiker bent. Verder zijn er nauwelijks verschillen. Telfort of Ziggo TV? Daarin zit het verschil. Het aantal TV-zenders is lang niet gelijk. Ziggo biedt meer zenders in HD-kwaliteit, maar dat verschil is klein, maar vooral het totaal aantal TV zenders is flink meer. Als u zoekt naar een goedkoop instap alles in 1 abonnement, dan is Telfort een prima keuze in dit geval. Als u wat meer verschillende televisiezenders wilt hebben, dan kunt u beter voor Ziggo kiezen.

Het meest gekozen pakket van Ziggo en Telfort alles in 1

Het meest gekozen pakket van Ziggo is Ziggo Connect & Play Complete. Bij Telfort is dit Telfort alles in 1 Standaard. Deze 2 abonnementen vergelijken we hieronder met elkaar.

Type pakketZiggo alles in 1 CompleteTelfort alles in 1 Standaard
Standaardprijs p/maand€ 62,50€ 45
Duur van het contract1 jaar1 jaar
Internetsnelheid (Mb/s)200 down
20 up
50 down
5 up
Type verbindingDSLDSL
Aantal tv zenders7740
Aantal HD zenders3629
Meer info Ziggo alles in 1Meer info Telfort alles in 1

Het grootste verschil tussen deze 2 pakketten zit vooral in de prijs. Ziggo is maar liefst €17,50 per maand duurder. Op jaarbasis is dit €210. Hiervoor krijgt u bij Ziggo wel een veel snellere internetsnelheid. In theorie is internet Ziggo alles in 1 Complete 4x sneller dan Telfort alles in 1 Standaard. Bij Ziggo kunt u maar liefst met 200 MB/s downloaden. Dit is ideaal voor de veeleisende internetgebruiker. U kunt op meerdere apparaten tegelijk zeer snel internetten. De internetsnelheid van Telfort alles in 1 Standaard is prima voor de normale internetgebruiker. Bij Telfort kunt u voor slechts €5 per maand extra de internetsnelheid verhogen van 50 MB/s naar 100 Mb/s. Hiermee is de internetsnelheid bij Telfort ook lekker hoog en bent u nog steeds veel goedkoper uit dan bij Ziggo. Telfort alles in 1 kost dan €50 per maand. En is nog steeds €15 goedkoper per maand. Wat ons betreft wint Telfort het dan ook in deze vergelijking. Qua netwerk maakt Telfort gebruik van het KPN-netwerk, waardoor het erg betrouwbaar is.

Het duurste pakket van Telfort en Ziggo

Het duurste alles in 1 pakket van Telfort is Telfort alles in 1 Extra. Het duurste en meest uitgebreide Ziggo alles in 1 pakket is Ziggo Connect & Play Max. Deze vergelijken we hieronder met elkaar.

Type pakketZiggo alles in 1 MaxTelfort alles in 1 Extra
Standaardprijs p/maand€ 82,50€ 50
Duur van het contract1 jaar1 jaar
Internetsnelheid (Mb/s)400 down
40 up
100 down
10 up
Type verbindingDSLDSL
Aantal tv zenders12940
Aantal HD zenders5029
Meer info Ziggo alles in 1Meer info Telfort alles in 1

Het vergelijken van deze pakketten is eigenlijk oneerlijk. Ziggo alles in 1 Max is veel duurder dan Telfort alles in 1 Extra. Maar het pakket van Ziggo biedt bizar snel internet, van 400 Mb/s om te downloaden. Ook bieden ze meer TV zenders en meer TV-zenders in HD. Het pakket van Telfort is een prima pakket qua snelheid en compleetheid. En dat alles tegen een zeer scherpe prijs, waar Telfort om bekend staat. Bent u op zoek naar een gewoon snel compleet alles in 1 pakket, kies dan voor Telfort. Wordt er bij u thuis echt héél intensief gebruik gemaakt van internet en wordt er op meerdere apparaten tegelijkertijd online TV gekeken, online gegamed, gedownload en gesurfd? Dan is het zéér snelle pakket van Ziggo iets voor u.

Conclusie: Telfort of Ziggo?

Eigenlijk is het vergelijken van Telfort en Ziggo misschien een beetje oneerlijk. Telfort is een echte prijsvechter en is een dochter van KPN. Ze bieden vooral goedkope abonnementen aan die behoorlijk compleet zijn. Telfort is natuurlijk ook bekend van sim only abonnementen en mobiele telefoon abonnementen. Maar dat terzijde. Ziggo is minder lang actief in Nederland. En zit qua prijs in een wat hoger segment. Maar de pakketten zijn standaard ook wat uitgebreider en vooral de internetsnelheid is behoorlijk hoger bij Ziggo. Bent u op zoek naar goedkoop en compleet? En is standaard al goed genoeg voor u? Kies dan voor Telfort. Wilt u meer en zeer snel internet? Kies dan voor Ziggo.

Ziggo of Telfort alles in 1 glasvezel

Eigenlijk is er een nog iets betere vergelijking mogelijk. Ziggo biedt geen glasvezel, maar wel een alles in één pakket met 400 Mb/s downloadsnelheid. Bij Telfort kunt u dit ook krijgen, als het beschikbaar is op uw adres, maar dan met glasvezel. Hieronder vergelijken we deze pakketten voor de volledigheid nog even met elkaar.

Type pakketZiggo alles in 1 MaxTelfort alles in 1 glasvezel
Standaardprijs p/maand€ 82,50€ 57,50
Duur van het contract1 jaar1 jaar
Internetsnelheid (Mb/s)400 down
40 up
200 down
20 up
Type verbindingDSLGlasvezel
Aantal tv zenders12954
Aantal HD zenders4638
Meer info Ziggo alles in 1Meer info Telfort alles in 1

In deze vergelijking is de internetsnelheid niet gelijk, maar in beide gevallen lekker snel. Maar er is nog steeds genoeg verschil. Ziggo alles in 1 Max is flink duurder dan Telfort alles in 1 glasvezel 200 Mb. Het verschil per maand is €25. Op jaarbasis is dit maar liefst €300. Bij Ziggo krijgt u wel iets meer TV zenders en zenders in HD-kwaliteit. Ook biedt het alles in één van Ziggo wat leuke extra’s, zoals Replay TV, MyPrime en 2 miljoen WifiSpots. Maar de glasvezel verbinding van Telfort is waarschijnlijk stabieler dan de DSL verbinding van Ziggo. Deze vergelijking wint Telfort alles in 1 glasvezel dan ook.

Meer informatie?

Ga naar de website van Ziggo of ga naar de website van Telfort voor informatie en ervaringen van anderen. Wilt u eerst de pakketten van Telfort nog met elkaar vergelijken of die van Ziggo? Dat kan ook op deze website: