Ziggo prijsverhoging 2018

9 mei 2018Ziggo heeft aangekondigd dat ze haar prijzen per 1 juli 2018 gaan verhogen. Hiermee voldoet Ziggo aan de jaarlijkse verwachting. Ze verhogen namelijk elk jaar de prijzen rond dat moment. De Ziggo prijsverhoging is dit jaar gemiddeld 1,65 euro per maand. Dat is een verhoging van 19,80 euro op jaarbasis. Voor de meeste klanten van Ziggo met een alles in 1 abonnement gaat het om een verhoging van 2 euro per maand, oftewel 24 euro per jaar extra. Maar dat is niet alles wat er gaat veranderen. Wat gaat er nog meer veranderen per 1 juli 2018?

  • De huur voor een extra mediabox HDDVR wordt verlaagd
  • De gesprekstarieven voor vaste telefonie worden verhoogd
  • De functies van telefonie en voicemail zullen wijzigen
  • Wilt u nog een acceptgiro of papieren factuur? Dan zullen de kosten daarvan ook verhoogd worden.

De exacte prijsverhogingen per type abonnement zijn nu nog niet bekend. Als u klant bent bij Ziggo dan wordt u hierover eerst persoonlijk geïnformeerd wat de prijsverhoging precies voor uw situatie betekent. Zodra de nieuwe tarieven bekend zijn zullen we deze voor u verzamelen en weergeven op deze pagina.

U ziet de prijsverhoging van Ziggo voor het eerst terug op uw factuur van juli, de prijswijziging geldt namelijk per 1 juli 2018. Heeft u momenteel een korting of actieperiode bij Ziggo? Dan geldt voor u het volgende:

  • Ik heb een tijdelijk kortingsbedrag: het kortingsbedrag blijft zoals afgesproken. De korting wordt verrekend met uw nieuwe maandbedrag
  • Ik heb een tijdelijk kortingspercentage: uw percentage blijft gelijk, maar zal wel worden berekend over uw nieuwe maandbedrag.
  • Ik heb een tijdelijk vast maandbedrag: de tariefsverhoging is voor u pas van toepassing na deze periode.

Waarom verhoogt Ziggo de prijzen?

Ziggo geeft aan dat de vraag naar nog sneller en nog veiliger internet elke dag verder toeneemt. Omdat we met zijn allen steeds meer gebruik maken van online shoppen, online tv kijken, online bankzaken, streamen van radio, tv, video is het nodig om te blijven investeren in een netwerk dat dit ook allemaal aan kan. Daarnaast vindt Ziggo het belangrijk om ook te blijven investeren in de TV dienst, zoals on demand en online TV kijken. De kosten van Ziggo nemen daardoor steeds verder toe, waardoor ze een prijswijziging/prijsverhoging moeten doorvoeren om dit te kunnen blijven bekostigen.

Wilt u meer weten? Ga dan naar de website van Ziggo
Wilt u meer weten over de huidige abonnementen van Ziggo? Dat kan ook hier: