Ziggo: sneller internet per oktober

7 september 2017Ziggo gaat de internetsnelheid van enkele abonnementen (alles in 1 en internet en TV) verhogen. Het gaat hierbij om de varianten Alles in 1 Compleet en Alles in 1 Max, dan wel Internet en TV Compleet en Internet en TV Max. Maar dat is nog niet alles, want er komen ook nieuwe abonnementen bij met Internet + Bellen. Wat gaat er allemaal komen? Wij zetten het hieronder voor u op een rijtje. De berichten zijn nog niet te vinden op de site van Ziggo, maar komen via Tweakers.

Sneller internet

Per 2 oktober gaat de internetsnelheid omhoog. De hoogste snelheid voor consumenten gaat hiermee naar 400 Mb/s en dat is een verhoging van zo’n 33%. Op dit moment levert het Alles in 1 Max abonnement een snelheid van 300 Mb/s. Dit gaat dus naar 400 Mb/s. Maar ook het alles in 1 Compleet abonnement krijgt een verhoging. Momenteel krijgen klanten nu 150 Mb/s, maar dit zal worden verhoogd naar 200 Mb/s. Ook een verhoging van 33% dus. En heeft u in 2016 gekozen om de oude snelheid van 200 Mb/s te behouden (als dit u betreft dan zult u zich hierin herkennen), ook dan krijgt u een verhoging en kunt u per 2 oktober rekenen op 250 Mb/s.

Niet alleen de snelheid voor downloaden wordt verhoogd. Ook de uploadsnelheid gaat omhoog. En wel met 5 Mb/s. Dat betekent dat u met Ziggo alles in 1 Max nu kunt rekenen op 25 Mb/s uploadsnelheid en met Ziggo alles in 1 Compleet krijgt u 20 Mb/s om te uploaden.

Het Ziggo alles in 1 Start abonnement krijgt geen internetsnelheid verhoging lijkt het.

In de tabel hieronder vindt u een overzicht van de huidige snelheid en de snelheden per 2 oktober 2017.

Internetsnelheid
download
tot 2 oktober
Internetsnelheid
upload
tot 2 oktober
Internetsnelheid
download
vanaf 2 oktober
Internetsnelheid
upload
vanaf 2 oktober
Start40 Mb/s4 Mb/s40 Mb/s4 Mb/s
Complete150 Mb/s15 Mb/s200 Mb/s20 Mb/s
Complete200 Mb/s20 Mb/s250 Mb/s25 Mb/s
Max300 Mb/s30 Mb/s400 Mb/s40 Mb/s

Hoe krijgt u de snellere internetsnelheid?

Ziggo kan en zal de modems op afstand resetten op 2 oktber. Hiermee krijgt u automatisch de nieuwe snelheid. Het zal in totaal een maand duren voordat Ziggo alle modems opnieuw heeft opgestart op afstand. Het is daarom ook mogelijk om het modem zelf handmatig te resetten. Dan kunt u sneller genieten van snel internet.

Nieuwe abonnementen

Maar dat is nog niet alles, want Ziggo gaat ook nieuwe abonnementen toevoegen aan het assortiment. Het gaat hierbij om abonnementen voor Internet + Bellen. Deze komen in 3 varianten beschikbaar die u niet zullen verbazen: Start, Max en Compleet. Deze abonnementen zijn niet voor iedereen beschikbaar, maar alleen als u op dit moment al klant bent bij Ziggo en een internet of telefonie abonnement bij ze afneemt. Heeft op dit moment alleen lineaire TV van Ziggo? Dan kunt u helaas niet zo’n nieuw abonnement als deze afnemen.

Naamsveranderingen

Ook zullen er een aantal namen veranderen van producten van Ziggo. Dat is overigens niet zo heel spannend. Maar voor de volledigheid nemen we ze hier even mee:

  • Connect Box wordt Ziggo Connectbox
  • Extra Wifi-punt wordt Ziggo Wifibooster
  • Extra Internetpunt wordt Ziggo Extra Internetpunt
  • WifiSpots wordt Ziggo WifiSpots.

Wilt u meer informatie? Houd dan de website van Ziggo in de gaten. Wilt u meer informatie over de huidige abonnementen van Ziggo? Dat kan ook hier: