Ziggo sponsort Ajax eSports-team

10 april 2017Ziggo is natuurlijk al hoofdsponsor van Ajax, maar ze hebben vandaag bekend gemaakt dat ze dit verder gaan uitbreiden. Per ingang van 1 april 2017 sponsort Ziggo niet alleen het eerste elftal van Ajax maar ook het nieuwe eSports-team. Dit zijn de FIFA ’17 toernooien die wekelijks honderd duizenden gamers bereiken.Het gaat om een partnership van 1,5 jaar met een optie om het met nog een jaar te verlengen. Naar verluidt is er een bedrag van 300.000 euro mee gemoeid per jaar. Dit bedrag is vergelijkbaar met bedragen die clubs als NAC, Cambuur en FC Den Bosch krijgen als shirtsponsoring.

In de samenwerking tussen Ziggo en Ajax esports zullen ze zich gaan bezighouden met het ontwikkelen van nieuwe concepten, livestreams en activiteiten voor fans op e-sports vlak.

Eerder ging Ajax samenwerkingen aan met Koen Weijland en Dani Hagebeuk. Waarvan Dani Ajax vertegenwoordigd in de E-divisie, waar hij na 13 speelrondes ongeslagen ruim aan kop staat met een voorsprong van negen punten op de nummer 2. En waarvan Koen zich vooral laat zien op de internationale toernooien. Een serieuze tak van sport dus bij Ajax, waarvoor ze door Europa reizen om te spelen tegen andere topclubs. Ziggo is de eerste partner die zich hier commercieel groots aan bindt.

Wilt u meer weten over het partnership? Ga dan naar de website van Ziggo.

Wilt u meer informatie over de abonnementen van Ziggo? Dat kan ook hier: