Ziggo stopt met enkele SD-zenders

5 februari 2017Ziggo heeft laten weten dat ze gaan stoppen met het uitzenden en aanbieden van enkele SD-zenders die ook in HD worden aangeboden. De eerste SD-zenders zal Ziggo op 1 maart 2017 gaan uitschakelen. In eerste instantie zal het gaan om enkele zenders die Ziggo levert in de extra zenderpakketten die u als klant kunt aanschaffen. U moet hierbij denken aan de betaalzenders van Ziggo Sport Totaal en Film1. Voor deze zenders geldt dat u deze vanaf 1 maart alleen nog maar in HD-kwaliteit kunt bekijken. En dat is op zich geen straf natuurlijk. Dit betekent namelijk nog veel scherper en mooier beeld.

Bent u klant bij Ziggo en heeft u een SD-kabeldecoder? Dan heeft u als het goed is informatie ontvangen van Ziggo. Het gaat hierbij alleen om klanten die komen uit het voormalige zelfstandige verzorgingsgebied van Ziggo. De voormalig klanten van UPC hebben voordat ze werden ondergebracht bij Ziggo allemaal al een HD-kabeldecoder ontvangen.
Heeft u op dit moment niet de juiste decoder? Dan kunt u deze omruilen bij Ziggo, zodat u in het bezit komt van een HD-geschikte kabeldecoder. Weet u niet zeker of uw huidige decoder geschikt is? Ga dan naar kanaal 800 op uw TV. Als het logo van Ziggo hierop zichtbaar is dan is uw decoder HD-ready. Als u deze niet ziet, dan moet u de decoder om laten ruilen. Op de website van Ziggo vindt u daarover meer informatie.

Toekomst
Er is nog niet bekend of Ziggo na 1 maart nog verder gaat met het uitzetten en uitfaseren van de SD-zenders die ook al in HD kwaliteit te zien zijn bij de aanbieder. De kans hierop schatten wij vrij groot in. Omdat dit uiteindelijk namelijk zorgt voor een besparing in de bandbreedte die Ziggo dan weer slimmer kan gebruiken om de overige kwaliteit van de diensten op een hoger niveau te brengen.

Wilt u meer informatie?
Ga dan naar de website van Ziggo.

Wilt u meer weten over de abonnementen van Ziggo? Dat kan ook hier: