Ziggo stopt met verkoop Film 1 abonnementen

1 juni 2019 – Bij Ziggo is het vanaf 28 mei 2019 niet meer mogelijk om nog een Film1 abonnement af te sluiten. Eerder werd al bekend dat de eigenaar van Film 1, Sony Pictures Entertainment, gaat stoppen met alle activiteiten per 1 augustus 2019. Het is voor alle Ziggo klanten met een Film 1 abonnement nog mogelijk om tot 1 augustus naar de zenders te kijken. De volgende zenders verdwijnen dan ook per 1 augustus: Film 1 Action, Film1 Family, Film1 Drama, Film1 Premiere, en ook het video on demand platform verdwijnt.

De reden van het verdwijnen is de toenemende concurrentie nu ook WarnerMedia en Disney steeds meer films en series gaan maken in eigen beheer. Hierdoor is het een stuk moeilijker geworden om de rechten hiervan te kunnen kopen zodat de series en films beschikbaar zijn via het Film1 netwerk.

Ziggo is in Nederland nu de eerste die stopt met het verkopen van nieuwe abonnementen voor Film1. Huidige klanten, ook als ze vlak voor 28 mei nog een nieuw abonnement hebben afgesloten, kunnen nog tot 1 augustus kijken naar de zenders. Als u een Ziggo klant bent met een Film 1 abonnement, dan zal Ziggo u nog nader gaan informeren. Voor een deel van de Ziggo klanten is film1 standaard onderdeel van het alles in 1 abonnement. Het is nu nog niet bekend wat Ziggo hiervoor in de plaats gaat leveren. Hierover zal binnenkort meer duidelijk worden. Bij Delta, T-Mobile, KPN en Caiway is het nu nog wel mogelijk om een nieuw abonnement af te sluiten, maar de kans is klein dat dit nog lang duurt. Zij kunnen ten slotte ook niet langer dan tot 1 augustus dit beschikbaar bieden aan hun klanten.

Wilt u meer informatie? Ga dan naar de website van Ziggo.
Wilt u meer weten over de Ziggo pakketten? Dat kan ook hier: