Ziggo test 4K-mediabox

13 mei 2018Ziggo is gestart met het testen van een nieuwe 4K mediabox waarmee het mogelijk is om in Ultra HD (4K) te kijken naar Formule 1 en Netflix. Daar waar KPN al enige tijd een speciaal KPN internet en TV 4K abonnement aanbiedt is Ziggo nu ook de eerste echte stapjes aan het zetten. Zo wordt er momenteel getest met een kleine groep gebruikers in Nederland. Zij testen op dit moment de nieuwe mediabox die de mogelijkheid biedt om 4K te kijken. De mediabox wordt geleverd met een nieuwe afstandsbediening als de geruchten kloppen. En hij zou ook werken met spraakcommando’s. Er is op dit moment nog geen informatie beschikbaar over wanneer de nieuwe mediabox beschikbaar zal worden voor alle Ziggo klanten.

De nieuwe Ziggo mediabox zal compacter worden dan de huidige Horizon Box. De nieuwe box heeft minder aansluitingen. Aan de achterkant van de box vindt u een aan/uitschakelaar, een usb, hdmi en aux poort en natuurlijk de voedingspoort. De nieuwe afstandsbediening is ook een stuk kleiner. Daar waar de huidige afstandsbediening een heel toetsenbord op de achterkant heeft zal de nieuwe dat niet meer hebben. Daar vindt u wel een knop terug voor spraakbediening. Als u alles met uw stem kunt bedienen dan heeft u natuurlijk geen toetsenbord meer nodig. Hiermee speelt Ziggo in op de trend en de gewenning waarin we steeds meer met onze stem gaan bedienen.

Op dit moment biedt Ziggo dus nog geen 4K aan terwijl ze wel de rechten hebben van de Formule 1 in 4K en ook de rechten van de Britse Premier League in 4K. Het is dan ook logisch dat Ziggo deze stappen nu wel aan het zetten is. 4K betekent overigens hetzelfde als Ultra HD en is maar liefst 4 keer scherper dan full HD waarin u waarschijnlijk nu TV kijkt.

De concurrent KPN heeft al wel enige tijd een 4K abonnement, maar biedt nog niet heel veel aan in deze kwaliteit. Op dit moment muziekzender Xite en nog wat losse documentaires en films. Vanaf juli wordt het aanbod bij KPN uitgebreid met LoveNature en Insight.

Wilt u meer weten? Ga dan naar de website van Ziggo
Wilt u meer weten over de abonnementen van Ziggo of KPN? Dat kan ook hier: