Ziggo verliest nog steeds klanten

8 augustus 2017Ziggo heeft de voorlopige cijfers over het tweede kwartaal (april t/m juni) voor 2017 bekend gemaakt. En daaruit blijkt dat Ziggo nog steeds klanten verliest. Ziggo is er dan ook nog niet in geslaagd om deze trend om te buigen. Sinds januari 2017 is Ziggo nu samen met Vodafone Nederland en vormen ze samen het mediabedrijf VodafoneZiggo. In totaal heeft Ziggo in het 2e kwartaal 23.900 klanten uit moeten zwaaien omdat ze gingen overstappen naar de concurrentie (vooral naar KPN, NLE, T-Mobile). In totaal heeft Ziggo nu nog zo’n 3,93 miljoen klanten, daar waar ze een jaar geleden nog meer dan 4 miljoen klanten hadden. In een jaar tijd zijn er dus meer dan 78.000 klanten weg gegaan bij Ziggo. Maar ondanks dat is Ziggo nog steeds ver weg de grootste aanbieder van TV in Nederland. In meer dan de helft van alle Nederlandse huishoudens maakt men gebruik van Ziggo.

Maar er is meer dan alleen TV, want het merendeel van de Nederlandse huishoudens neemt meer diensten af dan alleen TV. Ziggo heeft dan ook goede resultaten op internet en telefonie vlak. Het aantal single play abonnementen (internet abonnementen) steeg met 8.600 naar 3,197 miljoen klanten. En ook bij telefonie is er een stijging in klanten. In totaal levert Ziggo nu aan 2,545 miljoen abonnees vaste telefoondiensten. Het aantal Ziggo abonnees dat triple play (internet bellen en tv) diensten afneemt is in totaal 64,3 procent. Het aantal single play abonnees betreft 18,6 procent en duo play abonnees betreft 17,2 procent.

In totaal nam de omzet af naar 997 miljoen euro. Dat is 3,4% minder dan hetzelfde kwartaal in 2016. Toen lag het nog op ruim 1 miljard euro. De winst kwam nu ongeveer weer uit op 46 miljoen euro, dit is zo’n beetje gelijk aan het eerste kwartaal van dit jaar.

Ook de mobiele abonnementen zijn gedaald in aantallen. In totaal verloor VodafoneZiggo 23.200 mobiele klanten. Dit kwam vooral door een uitstroom van prepaid klanten: in totaal 42.100. De mobiele abonnees werden wel aangevuld, deze realiseerden een groei van 18.900. In totaal zijn er nu 5,05 miljoen mobiele klanten bij VodafoneZiggo.

Wilt u meer weten? Ga dan naar de website van Ziggo.

Wilt u meer weten over de abonnementen? Dat kan ook hier: