Ziggo zenderwijzigingen per 1 juli 2016

10 mei 2016Ziggo voert per 1 juli 2016 enkele wijzigingen door in het zenderaanbod. Er zullen enkele zenders verdwijnen en enkele zenders worden toegevoegd aan het HD-aanbod. Wij zetten het voor u op een rijtje wat er precies veranderd.

Zenders die verdwijnen
De televisiezenders 13th Street (HD), Syfy (HD) en E!Entertainment (HD) verdwijnen alle 3 per 1 juli 2016 bij Ziggo. Als u voorheen klant was bij UPC dan kon u deze zenders sinds vorig jaar al niet meer zien, maar nu wordt deze wijziging van kracht voor alle Ziggo klanten. Het schijnt dat Ziggo wel heeft geprobeerd te onderhandelen met de eigenaar van deze zenders, zodat deze weer voor alle klanten van Ziggo beschikbaar was, maar dat is helaas niet gelukt.

Ook de televisiezender Meiden van HollandSoft in het TV Standaard pakket zal verdwijnen. Er zal wel een vervanger worden toegevoegd. Dit is Secret Circle.

Nieuwe zenders
Er verdwijnen niet alleen maar zenders in het aanbod, er komen ook nieuwe bij. Zo wordt BBC First HD worden toegevoegd op kanaal 22. Dit kanaal wordt momenteel in gebruik genomen door 13th Street. Op deze zender kunt u naar Britse series kijken uit het BBC-aanbod. Uiteraard zijn alle series en uitzendingen Nederlands ondertiteld. Naast deze zender worden er nog 2 zenders toegevoegd. Dat zijn: Food Netwerk op kanaal 138 en Fine Living op kanaal 139. Food netwerk is een Amerikaanse themazender met verschillende tv-programma’s over koken en eten. De zender is tot nu toe vooral bekend in Amerika en rijkt jaarlijks ook prijzen uit tijdens ‘The Food Network Awards’. Fine Living is een zender waarbij enthousiaste presentatoren de mooiste en meest adembenemende plekken ter wereld laten zien.

Meiden van Holland Hard
De zender ‘Meiden van Holland Hard’ is bij Ziggo momenteel te zien via het TV Royaal pakket en het Erotiek-pakket, maar dit zal na 1 juli alleen nog via het Erotiek-pakket mogelijk zijn. Ook verhuist de zender naar kanaal 796. Op het huidige kanaal van Meiden van Holland Hard komt de nieuwe zender Penthouse. Of de zender Penthouse ook beschikbaar wordt voor klanten met een TV Royaal pakket is nog niet bekend.

Wilt u meer weten over de zenderwijzigingen? Ga dan naar de website van Ziggo.

Wilt u de abonnementen van Ziggo met elkaar vergelijken? Dat kunt u hier doen: