Triple Play

Triple Play is een term die u af en toe wel eens tegenkomt, maar wat is het precies? En wat zijn de voordelen en nadelen? Andere termen die hetzelfde betekenen als Triple Play zijn: multiplay, 3-in-1, all-in one, combipakket of totaalpakket. Al deze termen zijn andere woorden voor het bekendere alles in 1 pakket. Met Triple Play, en de andere termen, wordt dan ook het leveren van internet, tv en bellen bedoeld door 1 aanbieder in 1 abonnement gecombineerd. In totaal heeft zo’n 65 a 70 procent van de huishoudens in Nederland een totaalpakket. Het bestaat zo ongeveer sinds de eeuwwisseling. De grootste aanbieders (grootste marktaandeel) zijn Ziggo en KPN.

Triple Play vergelijken

Welk Triple Play pakket past het beste bij u en is bij u leverbaar? Doe hieronder de postcode check en vindt het goedkoopste Triple Play pakket op uw adres.

Wat is het beste Triple Play pakket?

Bent u op zoek naar een nieuw Triple Play pakket omdat u niet tevreden bent over uw huidige pakket of omdat u nu allemaal losse abonnementen heeft die u slim wilt samenvoegen of omdat u nog geen abonnement had en nu wel internet, bellen en tv wilt voor thuis? Dan hangt het vooral af van de eisen die u hieraan stelt welk pakket uiteindelijk het beste Triple Play pakket is voor u. Enkele zaken die u zich af moet vragen zijn:

 • Gaat u veel of weinig gebruik maken van internet?
 • Gaat u alleen rondsurfen op het web en mailen of gaat u ook veel downloaden, live TV kijken met meerdere personen, filmpjes uploaden naar YouTube, online gamen, en dat allemaal tegelijk?
 • Zijn er bepaalde familieleden of vrienden waar u veel mee belt? Dan kan het de moeite zijn om te vragen welke aanbieder zij hebben, omdat u onderling dan misschien gratis mag bellen.
 • Naar welke TV-zenders kijkt u graag? Heeft u voldoende aan het standaardpakket of wilt u aanvullende pakketten om live voetbal of formule 1 te kunnen kijken? Of kijkt u vooral Netflix?

Allemaal vragen die van invloed zijn op welk Triple Play pakket het beste bij u past. Weet u wat u wilt hebben? Maak dan gebruik van de postcode check en vul bij de filters de zaken in die u belangrijk vindt.

Goedkoopste triple play pakket

Wat is het goedkoopste Triple Play pakket? Daar is geen eenduidig antwoord op te geven. Toch kunnen we u wel helpen in uw zoektocht naar het goedkoopste triple play pakket passend bij uw wensen. Er is altijd een pakket dat het goedkoopste is in de markt, maar het zou stom toeval zijn als dit pakket ook direct voldoet aan al uw wensen. Afhankelijk van de gewenste internetsnelheid, het aantal TV zenders en uw wensen rondom vaste telefonie komt er een pakket uit de vergelijker die dan het goedkoopste is. Maak hiervoor gebruik van de postcode check. Het goedkoopste alles in 1 pakket vergelijken is heel eenvoudig, want de vergelijker laat dan direct het goedkoopste triple play pakket zien die daarbij hoort. Hierin zijn de recente aanbiedingen ook direct verwerkt zodat u dit mee kan nemen in uw keuze.

Snelste triple play pakket

Wat is het snelste triple play pakket? Vul uw postcode en huisnummer in en u ziet direct wat de maximaal haalbare snelheid is op het door u ingevulde adres. Vervolgens kunt u een triple play abonnement kiezen dat het snelste internet (met of zonder glasvezel) kan leveren. U kunt natuurlijk nog wel spelen met de TV opties om uw pakket goedkoper of duurder te maken.

Triple play glasvezel

Is er op uw adres glasvezel leverbaar? Dan kunt u een keuze maken uit de glasvezel triple play abonnementen als u dat wilt. Met glasvezel internet kiest u voor sneller internet en een hogere kwaliteit. U betaalt hier ook extra voor per maand, maar u kunt dan bijvoorbeeld ook net zo snel uploaden als downloaden. Gaat u voor het snelste van het snelste? Dan kiest u voor glasvezel. In de vergelijker kunt u aangeven dat u alleen de glasvezel triple play pakketten wilt zien. Dat is nog eens makkelijk vergelijken.

Triple play providers

Ons land kent meerdere aanbieders van een triple play pakket met internet, tv en bellen. In de vergelijker zijn deze allemaal verwerkt:

 • Ziggo triple play
 • KPN triple play
 • Budget Thuis triple play
 • Caiway triple play
 • Online.nl triple play
 • T-Mobile triple play
 • Tele2 triple play
 • Youfone triple play
 • Oxxio triple play

Deze triple play providers bieden verschillende abonnementen aan met glasvezel of DSL. In de vergelijker kunt u vinden welke aanbieders en op uw adres kunnen leveren en wat de maximaal haalbare snelheid is op uw adres thuis.

Hoe werkt Triple Play?

In principe werken de drie diensten internet, tv en bellen los van elkaar. Het zijn aparte diensten die ook geïntegreerd geleverd kunnen worden via dezelfde breedbandverbinding. Er zijn verschillende manieren waarop dit kan. Enkele daarvan zijn: ADSL, VDSL, kabel of glasvezel. Een voorbeeld van integratie is dat er bijvoorbeeld extra informatie over een TV-programma via de internetverbinding wordt toegevoegd aan het informatiemenu op uw TV.

Voordelen Triple Play

Het grootste voordeel van dit abonnement is dat u maar één factuur krijgt voor 3 diensten, omdat u dit namelijk heeft ondergebracht bij één provider. En dat is makkelijk voor de administratie. Daarnaast kunt u vaak rekenen op wat extra korting. Bij het overstappen kunt u vaak nog extra profiteren door gebruik te maken van een zogeheten welkomstaanbieding. En dat maakt het aantrekkelijk. Ook als er iets niet werkt, dan heeft u 1 aanspreekpunt, dat zorgt ervoor dat u niet van het kastje naar de muur wordt gestuurd.

Nadelen

Het grootste nadeel heeft u waarschijnlijk ook al wel door. Als er een storing is bij de aanbieder waar u een abonnement heeft dan doen direct alle 3 de diensten het niet meer en zit u even helemaal zonder. Gelukkig is deze kans niet zo heel groot maar het komt af en toe wel eens voor.

Extra opties Triple Play

De Triple Play abonnementen kunt u altijd uitbreiden met allerlei extra’s. U kunt bij de meeste aanbieders kiezen uit enkele standaard alles in 1 pakketten en deze uitbreiden met van alles. Enkele voorbeelden vindt u hieronder.

Type modem
Als u met meerdere laptops, tablets en smartphones gebruik wilt maken van Wifi om te internetten, dan heeft u niet voldoende aan een ethernetmodem. Het modem moet in dat geval ook een routerfunctionaliteit hebben. Maar dat is geen probleem. De meeste aanbieders bieden u gratis een draadloos modem in bruikleen. Deze kunt u dan gebruiken zolang als u klant bij ze bent.

Internetbeveiliging
Sommige aanbieders bieden u een gratis filter tegen spam aan. Hiermee is uw e-mail extra beveiligd en krijgt u niet allerlei rotzooi binnen aan e-mails. Maar ook het surfen wordt er een stuk veiliger van. Sommige aanbieders geven u dit gratis, andere laten u hier een paar euro per maand voor betalen.

Installatie
Alle abonnementen zijn tegenwoordig zodanig eenvoudig in installatiepakketten uitgelegd dat u het prima zelf kunt installeren. Maar als u daar tegenop ziet of daar geen zin in heeft kunt u kiezen voor een monteur. Hiermee worden vaak acties gehouden. Als u op het juiste moment overstapt dan kunt u vaak rekenen op een gratis monteur.

TV-pakketten
Heeft u niet voldoende aan de standaardzenders? Dan kunt u kiezen voor extra opties voor uw TV: online TV kijken, Begin Gemist, Videotheek, Netflix, FOX Sports Eredivisie, Ziggo Sports en vele andere pakketten die u nog veel meer films, series en programma’s bieden.

Wifi hotspots
Sommige aanbieders, zoals KPN en Ziggo, bieden u ook buiten uw eigen huis internet aan via Wifi hotspots van andere mensen in het land (of over de hele wereld) die ook een KPN of Ziggo abonnement hebben. Dit is helemaal veilig en zorgt ervoor dat u ook buiten de deur gebruik kunt maken van gratis internet.